Oglasila se zagrebačka policija: Otkrili što će biti sa ZET-ovim vozačem koji je vukao djevojku 40 metara po ulici

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Grozna nesreća dogodila se prije nekoliko dana u Zaprešiću: 17-godišnja djevojka dobila je ozljede po cijelom tijelu nakon što joj je vozač ZET-ova autobusa zatvorio lijevu nogu i vukao je po cesti.

Strašne scene iz Zaprešića: Vozač ZET-a djevojci zatvorio nogu vratima busa i vukao ju 40 metara

Nakon nesreće oglasili su se iz ZET-a, kazavši da nisu zaprimili obavijest policije o postupanju glede ovog događaja, te kako vozač nema saznanja o nesreći. Rekli su i da su vrata autobusa bila ispravna.

Oglasili su se i iz zagrebačke policije, te na naš upit odgovorili s detaljima nesreće. Dodali su i da će vozač biti prekršajno prijavljen zbog izazivanja prometne nesreće.

Autobusi u spremištu (Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX)

Htjela je ući u autobus

“25. kolovoza 2023. godine oko 22 sata 55-godišnjak je upravljao autobusom javnog gradskog prijevoza zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se kolnikom Ulice Ante Starčevića iz smjera sjevera.

Dolaskom do izlaska sa stajališta autobusa, vozač se nije uvjerio da radnjom kretanja vozila ne dovodi u opasnost druge u sudionike u prometu, uslijed čega je došlo do zaglavljena noge maloljetne pješakinje, a potom i pada na kolnik.


Oglasili se iz ZET-a o strašnoj nesreći u Zaprešiću: ‘Vozač nema saznanja o slučaju’

Pješakinja je neposredno prije kretanja autobusa htjela ući u autobus, da bi ju tada naprijed navedeni autobus vukao po kolniku, prilikom čega je zadobila ozljede u vidu oguljotina te je naposljetku uspjela izvući zaglavljenu nogu dok se vozač s autobusom udaljio s mjesta događaja.

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena maloljetnica kojoj je liječnička pomoć pružena u Klinici za dječje bolesti u Zagrebu. Neposredno prije odlaska u Kliniku za dječje bolesti, u pratnji majke je zatražila pomoć u Zavodu za hitnu medicinu Ispostava Zaprešić.

Zbog izazivanja prometne nesreće policijski službenici Policijske postaje Zaprešić će protiv vozača autobusa podnijeti Obvezni prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz članka 43. stavka 2. kažnjivo po članku 43. stavka 3. i članka 175. stavka 1. kažnjivo po članku 175. stavka 3. s primjenom članka 293. stavka 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama”, poručuju iz zagrebačke policije”, napisali su u odgovoru iz policije.


Komentari