O Legendlandu kod Zaprešića svi govore: Iz Grada razotkrili famoznog iranskog biznismena

Vizual akvaparka (Foto: Legendland.hr)

Zagrebačka županija za nekoliko bi godina trebala biti domaćin prvom i jedinom tematskom parku na svijetu inspiriranim bogatom hrvatskom mitologijom i poviješću.

Legendland će biti jedinstvena atrakcija u Hrvatskoj, a u sklopu velikog kompleksa planirana je i izgradnja bogatog akvaparka. Sve to trebalo bi ostvariti u Zaprešiću, a ovaj grad u zagrebačkom prstenu trebao bi postati domaćin parka svjetskih razmjera. Projekt je pokrenuo iranski poduzetnik Hesam Qaydi koji se u Zagreb doselio 2014. godine.

Kraj Zagreba niče Legendland: Svi pričaju o tome, saznali smo detalje

Neke stvari zvuče predobro da bi bile istinite. Zato smo s gradskom upravom Zaprešića provjerili koliko je ozbiljan ovaj projekt jer investitor već putem web stranice Legendlanda prodaje nekakve cjeloživotne ulaznice i tvrdi da ima podršku gradske uprave.

‘Čovjek je ovdje bio’

Iz gradske uprave su nam potvrdili da je navedeni investitor doista bio kod njih.


“Čovjek je ovdje bio. On je vrlo ozbiljan. Vrlo pristojno izgleda. Govori o tome kao da je gotova stvar, ali prevelika je to investicija da bi samo na tome ostalo. Sve što mi o tome znamo je što je dostupno svima”, rekli su nam te objasnili kako su mu dali podršku na razini ideje jer je to dobra ideja, ali, ističu iz grada Zaprešića, investitor osim ideje nema ništa.

Željko Turk, gradonačelnik Zaprešića (Screenshot: Facebook)

‘Podržali smo ideju’

“Zemljište na kojem bi bio taj zabavni park nije od grada Zaprešića. To je državno zemljište.  Mi kao grad podržavamo ideju, izgleda čudesno. No, nije imao nikakav dokument ili bilo kakve uvjete da to uopće krene. Nema nikakve dozvole”, pojasnili su.

Sumnjiva je prodaja ulaznica

I u gradskoj upravi su skeptični prema nekim okolnostima oko cijelog projekta.

“Mi smo to podržali na razini ideje. Ne možemo ni na koji način sudjelovati u projektu. Kad pribavi bilo kakav dokument temeljem kojeg se vidi da je to ozbiljna stvar i investicija onda možemo sudjelovati u smislu nekakve podrške što se tiče infrastrukture ili slično.

Mi nemamo nikakav njegov ozbiljan dokument ili projekt. Nije baš normalno da se može kupiti ulaznica za nešto što je samo u ideji”, oprezni su na kraju bili iz gradske uprave Zaprešića.

Renesansni restoran u sklopu parka (Foto: Legendland.hr)

Projekt i dalje zvuči odlično kao ideja, ali treba biti oprezan s velikim najavama što su pokazali neki raniji zabavni projekti koji su se najavljivali u Hrvatskoj pa nikada nisu zaživjeli.

Pogotovo treba dobro razmisliti prije kupnje bilo kakvih doživotnih ulaznica koje se nude za Legendland.


Komentari