Novi problemi nakon odrona, pobunili se i radnici: ‘Ne idemo na Jakuševec’

Novi odron smeća na Jakuševcu (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

Ne stišavaju se reakcije nakon novog odrona na odlagalištu u Jakuševcu prilikom kojeg su ozlijeđene tri osobe, a jednom je djelatniku amputirana ruka.

‘Nećemo dolaziti raditi’

Ljutiti radnici i sindikati poručuju kako radnici neće dolaziti na odlagalište na Jakuševcu i kako neće raditi dok se ne utvrdi da je ondje sve potpuno sigurno za njih i njihovo zdravlje.

“Odvoz otpada će sutra izgledati na način da, ako netko pismeno ili na neki drugi način osigura sigurno ‘kipanje’ na deponiju, onda će se vjerojatno to moći napraviti”, kazao je za HRT Mumin Hodžić, predstavnik Sindikata komunalnih radnika i vozača zagrebačke Čistoće.

“Ali ako to neće biti, ako će to biti kao kod prvog slučaja, kada se dogodio odron – pa se nakon toga ponovno nastavilo kipanje pa se dogodio drugi odron – to ne možemo dozvoliti, da radnici stradavaju da bi se čekao treći odron. Potvrdu tražimo od odgovornih; od načelnika i svih ostalih”, dodao je.

Radniku amputirali ruku: Ima i tri slomljena rebra te frakturu torokalnog kralješka


Pitanje sigurnosti radnika

Podsjetimo, Trojicu radnika koji su stradala uslijed odrona otpada na Jakuševcu je odvezla Hitna, jedan je teže ozlijeđen, hitno je operiran u KBC-u Zagreb gdje mu je amputirana ruka.

Iz KBC-a Zagreb su priopćili kako je teško ozlijeđeni radnik 59-godišnji muškarac, ostao je bez nadlaktice te ima tri slomljena rebra.

Ima i frakturu torokalnog kralješka, a to sve teške tjelesne ozljede. Radniku je amputirana lijeva ruka, a oko 13 sati se probudio nakon operacije i nalazi se pri svijesti.

Tomašević: Nadam se da će se sutra nastaviti odlagati otpad

Što se tiče odlaganja otpada, danas se ne odlaže otpad na Jakuševec ,a gradonačelnik Tomislav Tomašević radnije tijekom dana održao je konferenciju za novinare te rekao kako se nada da bi se otpad sutra trebao odlagati na dijelu gdje ne postoji ugroza.

“Prema neslužbenim informacijama iz Inspektorata, u dijelu kompostana od 300 metara neće se dozvoliti daljnje odlaganje otpada, ali će se u skorom roku dozvoliti i odlaganje otpada gdje ne postoji ugroza. To su nekakve trenutne informacije iz DIRH-a”, rekao je Tomašević.

Stanovnici Jakuševca hitno se okupili nakon odrona: ‘Krećemo u akcije’


Komentari