Novi detalji drame u zagrebačkoj školi: Profesor je bio rastrojen zbog teške obiteljske tragedije

Srednjoškolci, ilustracija (Foto: Damjan Tadic/CROPIX)

Cure novi detalji nemilog slučaja tučnjave između profesora i učenika iz zagrebačke srednje škole, koji su zabilježeni na snimci koja je procurila u javnost.

Ravnateljica škole potvrdila je incident koji se dogodio prošlog petka.

Podsjetimo, na snimci se može vidjeti hrvanje profesora i učenika pred pločom, profesor je završio na leđima, iz komode je uzeo neki predmet i njime udarao učenika po glavi. Zatim je pao na tlo, a nakon što je ustao, učenik ga je gurnuo na televizor, a profesor ga je pokušao opet udariti. Na kraju su ih drugi učenici uspjeli razdvojiti.

Drama u zagrebačkoj srednjoj školi: Profesor udarao učenika po glavi, slijedi mu otkaz

Rastrojen zbog obiteljske tragedije

Kako doznaje Jutarnji list, radi se o profesoru (60), koji predaje strukovne predmete i već dulje vrijeme je u rastrojenom stanju zbog teške životne situacije. Naime, u kraćem vremenskom periodu tragično je izgubio čak četiri osobe iz najuže obitelji.


Njegov kolega iz škole tvrdi kako je profesor naprosto van sebe zbog nevjerojatno teških okolnosti od kojih se ne oporavlja. Vjeruje da je trebao otići na bolovanje te da nije sposoban za rad.

Tučnjava profesora i učenika u srednjoj školi u Zagrebu (Foto: Index/Screenshot)

Zašto je radio?

Postavlja se pitanje je li škola zbog tih okolnosti ranije postupila kako treba prema profesoru.

“U navedenom slučaju škola je postupila sukladno protokolima, o događaju obavijestila sve nadležne institucije, uključujući i policiju te su njihova postupanja u tijeku. Detalje slučaja i njihova postupanja, međutim, ne možemo iznositi”, pisanim putem očitovala se ravnateljica i zaključila kako najstrože osuđuju svaki oblik nasilja i drže da ono nema opravdanja, neovisno o okolnostima. Slijedom navedenoga, pokrenut je postupak otkazivanja ugovora o radu spomenutog nastavnika.


Komentari