Nova osoba na čelu Lisinskog: Tomašević otkrio ime nove ravnateljice koncertne dvorane

Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski (Foto: Tomislav Kristo / CROPIX)

Nakon razrješenja bivšeg ravnatelja Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski, gradonačelnik Tomislav Tomašević je otkrio koga je odabrao za novu čelnu osobu.

SMIJENJENI ŠEF LISINSKOG IMA NOVI POSAO: ‘Ondje sam rođen, išao u školu i u tom gradu želimo napraviti velike stvari’

“Ja sam jučer donio odluku vezanu uz KC Vatroslav Lisinski, o imenovanju ravnateljice Nine Čalopek“, rekao je.

Objasnio je i svoju odluku za imenovanje Čalopek ravnateljicom.

”Kao prvo ona je predložila četverogodišnji program koji je em razvojan em kreativan em inovatian. Ono što je ključno je da u njenom programu mjesto zauzima kulturno-umjetnički program koji je baziran na glazbi, ali i usmjeren na to da se Lisinski otvori široj zajednici. U tom smislu njen je progam bio daleko najbolji program, a po tomu se prema zakonu i treba birati čelnika kulturne ustanove”, pojasnio je Tomašević.

Nina Čalopek (Foto: Ronald Gorsic / CROPIX)

”Tako da mi nije jasno kako je moguće da je većina Upravnog vijeća ocijenila da je najbolji program bio od gospođe Kristine Bukojević Flegar jer doista poslije svih objektivnih parametara kad se ta dva programa usporede to jednostavno ne može biti. Vjerujem da će Bukojević Flegar nastaviti svoj doprinos Lisinskom. U skladu sa zakonom, budući da Upravno vijeće daje prijedlog, ja sam taj koji donosi odluku i odgovaram za ustanovu, i zato sam donio odluku koju sam donio”, zaključio je.


Podsjetimo, gradonačelnik je bivšeg ravnatelja Lisinskog Dražena Siriščevića smijenio u veljači ove godine. Objasnio je da su mu presudile nepravilnosti suvezane za nepodnošenje Upravnom vijeću u pismenoj formi izvješća po radu, kao i netransparentna podjela ulaznica u više navrata.


Komentari