Ni ovaj zagrebački kvart nije izbjegao smrad smetlišta: ‘Više mi djeca vikendom ne dolaze na ručak’

Smrad s Jakuševca osjeti se u Borovju (Foto: Goran Mehkek / Damir Krajac / CROPIX)

Jakuševec i Dugave dva su kvarta u kojima je već dobro znano kako njihovim ulicama caruju vrlo neugodni mirisi s odlagališta otpada, što je u našoj nedavnoj reportaži iz Dugava potvrđeno kako nosnicama našeg reportera, tako i izjavama Dugavljana koje smo susreli u utorak u tom novozagrebačkom kvartu.

Smrad Jakuševca maltretira susjedni kvart: ‘Situacija je sve gora i gora’

Reportaža je privukla pozamašnu pažnju naših čitatelja, uključujući i jedne naše čitateljice s Borovja, koja se o svemu oglasila u jednoj Facebook grupi koja je posvećena stanovnicima tog naselja.

“Budući da je trenutno na portalu Zagreb.info aktualna tema smrada s Jakuševca, ali su u fokusu sam Jakuševac i Dugave pozvale bih članove grupe koji se ovdje neprestano žale na smrad da to napišu i tamo tako da čim više ljudi vidi, uključujući novinare, jer ovako ispada da smrdi samo na dva mjesta, a nas nitko niti ne spominje. Ima nas možda dvoje koji smo naveli Borovje”, apelirala je čitateljica na svoje susjede okupljene na Facebooku u “Grupi za Borovje”.

Kvart Borovje (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Šetnja u parku ne dolazi u obzir

Ubrzo su komentari stanovnika Borovja doista buknuli u Facebook grupi.

Zagrepčanima je stvarno prekipjelo: ‘Da je Bandić živ svega ovoga ne bi bilo’


“Na vrućinama i još kad smrdi po noći, ne možemo otvoriti ni prozore. Malo šetnje po parku ne dolazi u obzir kad to krene. Najveći problem je da to udišemo. Imat ćemo zdravstvenih posljedica”, otkrio je jedan član grupe svoje strahove.

Odlagalište otpada Jakuševec (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

Sličnih je dojmova i još jedna članica Grupe za Borovje, koja nije zadovoljna da njeno naselje nije u fokusu medijskih napisa koji se tiču odlagališta Jakuševec.

“Meni je zanimljivo da su samo Dugave uvijek u smradu. To što mi moramo biti na Borovju zatvoreni po cijele dane jer hvala Bogu, ne znaš kad će krenuti – nikom ništa. Što bi izvela dijete od tri mjeseca van da udiše te mirise od kojih se i meni povraća”, navela je.

Kvart Dugave u fokusu je javnosti ovih dana zbog pritužbi na smrad s odlagališta otpada na Jakuševcu, ali i drugi kvartovi imaju iste probleme, navode naši čitatelji (Foto: Zagreb.info)

Nije bila jedina koja tako misli.

“Smrad na Borovju je nesnosan, fakat tjera na povraćanje”, stoji u jednom komentaru.

Tomašević objavio važnu vijest: ‘Nije realno da ćemo ostvariti predizborno obećanje o zatvaranju Jakuševca’

Naša čitateljica i autorica objavljenog poziva na komentiranje i sama je opisala svoja iskustva.

“Svako malo nam se cijeli kvart guši u smradu. Krene kasno navečer i traje do jutra. To je takva razina smrada da se ne može niti spavati i moramo sve prozore pozatvarati. Mene često i steže u grlu i peku me oči tako da je pitanje kakva su to uopće isparavanja u zraku”,  komentirala je.

Odlagalište otpada Jakuševec (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

Turneja neugodnog mirisa: Borovje, Folka, Savica

Uz Borovljane, u raspravu su se uključili i članovi grupe koji nisu iz tog kvarta, ali svejedno prate događanja u grupi.

Zagreb će dobiti novo smetlište? Već se spominje lokacija u drugom kvartu, Tomašević otkrio planove

“Smrdi jako i u Folki”, “Prošli tjedan sam se dva puta vozio biciklom nasipom prema zapadu i smrdjelo je sve do Kockice”, neki su od komentara.

Ni u susjednoj Savici nema mira zbog neugodnog mirisa.

“Smrdi i na Savici Šanci, sve do križanja Radnička-Heinzlova-Slavonska, svakodnevno. Nikad ne zračimo kuću ujutro zbog smrada”, požalila se jedna članica te grupe.

Ni u Savici nisu pošteđeni neugodnih mirisa s Jakuševca (Foto: Ronald Gorsic / CROPIX)

Cijela situacija s neugodnim mirisima na području  Borovja, osim nosnica, sabotira i obiteljska okupljanja.

“Meni zato ne dolazi unučica od 4 mjeseca, jer ju ne želimo nepotrebno tome izlagati. Ne dolaze mi više djeca vikendom na ručak. Užas”, navela je jedna od stanovnica Borovja.


Komentari