Nakon novinskih natpisa Grad uklonio spornu rampu na Trnju

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Parkiralište koje je bilo ograđeno rampom i rezervirano samo za zaposlenike Gradske uprave – Područni ured Trnje vraćeno stanarima i ostalim posjetiteljima, javlja Večernji list.

Stanari okolnih ulica bili su ogorčeni jer je 77 parkirnih mjesta poslijepodne i vikendima zjapilo je prazno, dok oni svoje automobile nisu imali gdje ostavljati. Cijeli slučaj je završio u medijima te nagnao gradonačelnika Milana Bandića na reakciju. Bandić je naredio da se istog trenutka rampe uklone u Vukovarskoj 56a, parkirna mjesta iscrtaju nanovo te postave ploče s cjenikom sata parkiranja.

“Došli su radnici odmah dan nakon teksta u medijima  i sve su tu uredili. Svima nam je drago da se to dogodilo jer ionako je ovdje druga zona i imamo stanarske mjesečne karte, ali nismo imali gdje parkirati. Ovi koji dolaze ovamo na posao imat će mjesta jer mi također ujutro odemo na svoja radna mjesta i u kvartu se može parkirati. Problem bi nastajao poslijepodne kad bismo se mi vraćali doma i nismo imali gdje ostaviti aute jer preko rampi nismo mogli”, objasnila je stanarka obližnje zgrade  pa dodala kako su svi njezini susjedi bili revoltirani postavljanjem rampi na parkiralište početkom listopada.

Dio stanara javio se i Vijeću gradske četvrti Trnje ne bi li im pomogli, a vijećnik Pero Kovačević poslao je u Grad zahtjev u kojem je tražio da parkiralište ponovno postane javno. “Zvali su me iz Gradske uprave i rekli da će parkiralište biti dio druge zone, što su stanovnici Vrbika i željeli. Drago mi je da je bilo sluha”, kazao je Pero Kovačević.


Komentari