Majka iz Zagreba u šoku: ‘Liječnik je mojoj kćeri istrgnuo stolac iz ruku, pala je i udarila u glavu’

Klinički bolnički centar Zagreb, ilustracija (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Ozbiljan skandal zatresao je KBC Zagreb nakon što je jedna majka navela što se dogodilo reakcijom kirurga.

Navodno je, ispričala je majka, kirurg izašao iz sobe za odmor, dvogodišnjoj djevojčici istrgnuo stolac iz ruke, zbog čega je djevojčica pala, udarila u glavu i počela povraćati.

Međutim, otpusno pismo bolnice tvrdi da je djevojčica sama pala, a majka navodi kako postoje snimke videonadzora i svjedoci koji će potvrditi incident. Bolnica je navela kako će provjeriti situaciju, a majka je najavila prijavu policiji, da stvari budu gore, djevojčica je slijepa na jedno oko i stolac joj je pomagao kod kretanja.

Ne prestaju reakcije na slučaj koji je potresao Zagrepčane: O svemu se oglasila i zagrebačka policija

Incident se, navela je majka, dogodio nakon što je odbila kirurgovu naredbu da oduzme djevojčici stol.

‘Ovo nije prvi put’

“Ja hoću stati i izaći s tim u javnost da se zaštite druga djeca, drugi roditelji da ne proživljavaju ovu agoniju koju proživljavaju ovu agoniju koju proživljavam ja trenutno i suprug s našim djetetom. Dogodilo se to jednom i  kad je iz sobe izašla starija sestra s odjela kirurgije dok se dijete igralo s kockicama. Rekla mi je, ‘mama molim vas da djetetu  maknete tu igračku’. Mene taj zvuk iritira. Dajte joj knjigu da čita. Kako da ja djetetu dam knjigu da dijete čita i igra se s knjigom. Dijete koje ne vidi”, prepričala je majka za RTL.


Majka je najavila da će slučaj prijaviti policiji, a iz KBC-a su rekli kako će provjeriti navode i odgovoriti u najkraćem mogućem roku. Majka je dopis poslala brojnim institucijama, pa i Hrvatskoj udruzi bolničkih liječnika.

Očekuje ispriku

Majka je dopis poslala brojnim institucijama, pa i Hrvatskoj udruzi bolničkih liječnika, a Ivana Šmit, predsjednica Hrvatske udruge bolničkih liječnika rekla je kako je šokirana.

“Mi u HUBOL-u smo zaprepašteni ako je ovo točan događaj. Postoji jedna ljudska i moralna odgovornost za ovakav vid ponašanja. Mi u HUBOL-u ističemo da je potrebno održati dozu profesionalnosti, ljubaznosti na radnom mjestu.”, kaže Šmit za RTL.

Odgajateljica iz pakla u zagrebačkom vrtiću: ‘Mom sinu je lijepila usta selotejpom, drugoj djeci vezala ruke’

Majka je nakon svega izjavila kako ju je strah ponovno doći u bolnicu na kontrolu, a od bolnice očekuje ispriku. Sa slučajem je upoznata i pravobraniteljica za djecu i tražit će očitovanje svih nadležnih.


Komentari