Koronavirus ušao u Sabor: Zbog samoizolacije kontakata, mnogi vraćeni s godišnjih odmora!

Foto: Facebook

Jučer je u Hrvatskoj zabilježen 151 novi slučaj zaraze koronavirusom pa je broj trenutno oboljelih u Hrvatskoj porastao na 1.185. Od njih je 126 pacijenata na bolničkom liječenju, a od čega je na respiratoru 11 pacijenata.

Zbog kontinuiranog rasta novooboljelih posljednjih dana, Italija i Austrija su Hrvatsku uvrstile na crvenu listu visokorizičnih zemalja zbog čega su mnogi turisti bili primorani napustiti Hrvatsku.

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o nužnoj mjeri ograničavanja radnog vremena ugostiteljskih objekata pa tako sada noćni klubovi, barovi i kafići smiju raditi samo do ponoći, piše Večernji. Trenutno pristižu izvješća iz županijskih stožera o najnovijim podacima po županijama, a pozitivan je i djelatnik saborske Straže, što je utvrđeno testiranjem kojemu se djelatnik proteklog vikenda podvrgnuo samoinicijativno nakon što je osjetio simptome bolesti.

Identificirani su svi kontakti djelatnika kojima je određena mjera samoizolacije, a u skladu s preporukama HZZJ-a provedena je dezinfekcija saborskih prostorija. Odsutni djelatnici zamijenjeni su kolegama koji su pozvani s godišnjeg odmora, priopćio je Hrvatski sabor.

Od danas je na snazi i odluka austrijske Vlade o stavljanju Hrvatske na listu rizičnih zemalja prema kojoj svi koji se vraćaju s godišnjih odmora iz Hrvatske moraju pokazati negativan PCR test na koronavirus ili ići u kućnu samoizolaciju te se testirati u roku dva dana.



Komentari