KAKO NA SLJEME? Žičara je na servisu, a ključna cesta zatvorena je zbog radova

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Prvi ovogodišnji snijeg zabijelio je obronke Medvednice, a prema podacima s DHMZ-a snijega je napadalo čak 16 centimetara, dok ga na Zavižanu i Platku ima čak 40 cm.

No, do Sljemena je ovih dana nešto teže doći, ako ste poželjeli ići cestom, a isto je i ako ste poželjeli ići žičarom. Naime, žičara je na servisu, a Sljemenska cesta je zatvorena zbog radova.

Žičara Sljeme (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

“Servisni pregled propisan je od strane proizvođača opreme i obvezan sukladno Pravilniku o tehničkim uvjetima za siguran rad žičara u radu te održavanje podsustava i sigurnosnih komponenti, a obuhvaća provjere i ispitivanja svih segmenata pogona, pregled užeta i stupova, ispitivanje kočionog sustava te provjera elektroničkih sklopova i senzora. Riječ je o uobičajenim periodičnim aktivnostima kako bi se ispunili svi tehnički i sigurnosni preduvjeti za daljnji siguran i nesmetan rad žičare”, objavili su iz ZET-a.

Za putovanje na Sljeme, iz ZET-a preporučuju korištenje autobusne linije 140 (Mihaljevac – Sljeme).

Zatvorena i Sljemenska cesta

Problematično će biti ako poželite do vrha Medvednice i autom jer Sljemenska cesta zatvorena je zbog radova.


“Zbog potrebe izvođenja radova uređenja kolnika, Sljemenska cesta na dijelu od Ulice Bliznec (Pilana Bliznec) do objekta Stara Lugarnica (smjer iz Grada Zagreba prema vrhu Sljeme) od ponedjeljka 21. 11. 2022 do petka 25. 11. 2022. godine, u vremenu od 08,00 sati do 16,00 sati bit će zatvorena za sav promet. Obilazni pravac za vrijeme izvođenja predmetnih radova bit će: Sljemenska cesta – Bliznec – Markuševečka – Vida Ročića – Miroševečka – Sunekova – Dankovečka – Ulica Dubrava – Zagrebačka – Bistrička – Kašinska – Vugrovečka – Zlatarska – Glavna – Otta Habeka – Kralji – I. Mažuranića – Sv. Matej – Gornja Stubica – Donja Stubica – Stubičke Toplice – Pila – Sljeme – Sljemenska cesta”, objavili su iz Grada Zagreba.


Komentari