Jutros je bio samo početak: Krenulo blagdansko ludilo, Zagreb je u potpunoj prometnoj paralizi

Gužve traju od jutra (Foto: Google maps)

Jutros smo izvijestili o prometnim gužvama koje su se počele stvarati na zagrebačkoj obilaznici te autocesti A2. S obzirom da je danas posljednji radni dan prije blagdana za očekivati je bilo da će se kaos u prometu samo pogoršati, a upravo to se i dogodilo.

Gužve pred praznike su počele: Na A2 kilometarska kolona, problematično i na obilaznici

Prema izvještajima s terena, grad je trenutno u potpunoj prometnoj paralizi. Vozi se vrlo otežano i usporeno duž cijele zagrebačke obilaznice, i to od čvora Ivanja Reka sve do Jankomira na potpuno suprotnom kraju grada.

Zakrčene su i sve glavne gradske prometnice: Vukovarska, Slavonska avenija, Zagrebačka avenija, Heinzelova ulica, Savska cesta – ukratko svi glavni gradski koridori.

Cijeli grad u kolonama

Cijelim gradom vozi se vrlo otežano i u kolonama. “Radim na istoku grada i inače se spustim na obilaznicu i za čas sam na poslu. Vidjela sam da od jutros kreće lagani krkljanac pa sam odlučila krenuti ranije, ali očito ne dovoljno rano. Naime, već sat ipo vremena putujem i mogu reći da sam tek prešla pola puta”, kaže nam čitateljica koja je već obavijestila šefa da će kasniti iako joj smjena počinje u 15 sati.


“Nije da dramim, rođena sam tu pa valjda mogu i slobodno reći, ovo postaje sve gore i gore. Kaj bu nam grad ostal prazan za Božić?”, upitala se.

Očekuje se da će se gužve samo pojačati (Foto: Google maps )

Posebno je ludo u strogom centru grada: Trg žrtava fašizma i zeleni val također su zakrčeni automobilima, a ogromne gužve su i na Ilici te Prilazu baruna Filipovića.

Mnogi su, naime, odlučili spojiti vikende s nadolazećim blagdanima te otputovati na more ili skianje, a mnogi su sad u posljednjim nabavkama za božićne poklone te su s posla otišli ranije.

Posve je sigurno da će se tijekom dana prometne gužve samo pogoršati te je uputno za one koji ne moraju da danas ne odlaze u grad.


Komentari