Jesen je stigla na Dolac: Evo koliko ćete trebati izdvojiti za najpopularnije namirnice

Tržnica Dolac prvog dana jeseni (Foto: Zagreb.info)

Na zagrebačkoj tržnici Dolac pomiješala su se dva godišnja doba – iako je jesen ‘službeno’ počela jutros nešto prije 9 sati, u ponudi na stolovima te sparini u zraku itekako se i dalje osjeti ljeto. Nepromijenjena je, pak, energija prodavača u čijim se riječima i dalje osjeti – nezadovoljstvo.

Pas u centru Zagreba izaziva oduševljenje: ‘Samo je krenula gore, do vrha stabla’

‘Jedu nas trgovački centri s ogromnim parkinzima na rubovima grada. Do nas doći do svega što se zbiva u centru postala je prava egzotika, moraš se stvarno potruditi da tu negdje parkiraš i ne bankrotiraš’, kaže nam jedan prodavač i dodaje da je prvog dana jeseni iznenađen malim brojem kupaca.

Paprike na Dolcu (Foto: Zagreb.info)

‘Cijene smo spustili koliko god smo mogli i na to nam se još ljudi dolaze cjenkati. Najbolje bi bilo da sve lijepo podijelim besplatno’, ironično će smijući se jedna prodavačica na Dolcu.

S pozitivnije strane, plodovi po mnogima najljepšeg godišnjeg doba polako počinju stizati u ponudu Dolca. Kilogram domaćih slatkih maruna košta čak 7 eura, dok se kilogram paprike može nabaviti za 1,5 euro.


Stigli su domaći maruni (Foto: Zagreb.info)

Dostupno je i ‘voće babljeg ljeta’ – kilogram žižula košta 7 eura, obične smokve su 5 eura, a one sušene dvostruko više, čak 10 eura za jedan kilogram.

Mnogi obožavaju žižule (Foto: Zagreb.info)
U ponudi su i svježe smokve (Foto: Zagreb.info)
Kilogram suhih smokava košta 10 eura (Foto: Zagreb.info)

Kilogram domaće dinje košta 2,5 eura, a cijena grožđa je pala na tek 1 euro za kilogram. Bogata je i ponuda bundeve, koja se može nabaviti za 1,5 do 3 eura po kilogramu.

Kilogram mahuna košta 4 eura, komad cvjetače 1 euro, a četiri komada kukuruza šećerca mogu se nabaviti za 2 eura.

Kukuruz je jedna od najpopularnijih namirnica na Dolcu (Foto: Zagreb.info)
Kilogram mahuna košta 4 eura (Foto: Zagreb.info)

Dolac je oduvijek bio poznat i bo bogatoj ponudi začinskog bilja, a tako je i prvog dana jeseni. Stručak kopra, estragona, timijana ili korijandera košta 1 euro. Podno tržnice buja i ponuda cvijeća, a trenutno je najpopularniji pušlek suncokreta koji košta 10 eura.

Suncokreti su trenutno jako popularni (Foto: Zagreb.info)
Jesenske boje na Dolcu (Foto: Zagreb.info)
Paprike u svim bojama (Foto: Zagreb.info)
Cvjetača na Dolcu (Foto: Zagreb.info)
Grožđe je pojeftinilo (Foto: Zagreb.info)
Dolac je pun boja i mirisa (Foto: Zagreb.info)
Ponuda na Dolcu (Foto: Zagreb.info)


Komentari