(Foto) Ljutita Zagrepčanka uslikala nevjerojatan kontejner za papir u svom kvartu: ‘Doslovno puca i nije jedini, sve zaudara’

Kamion Čistoće (Foto: Boris Kovacev/CROPIX)

Nepokošena trava i otpalo granje koje leži po gradskim parkovima i livadama zasigurno čini ružan prizor na našim gradskim ulicama, no daleko je to od najveće komunalnog problema u Zagrebu.

Tomašević se brani od napada zbog smeća: ‘Nije istina da je došlo do smanjenja odvajanja otpada’

Već desetljećima taj je problem otpad, odnosno njegove prevelike količine i neadekvatno zbrinjavanje, a zbog čestih kvarova voznog parka te manjka radnika, često je problema s odvozom.

No, iako su vjerojatno svi do sad po malo naviknuti gledati prepune karte s otpadom i što ponovno na vrijeme nisu odvezene, šokantno je vidjeti kontejner koji je toliko pun da je napukao.

‘Jako rijetko odvoze smeće’

Upravo jednu takvu fotografiju poslala nam je čitateljica iz Španskog. U ovom slučaju riječ je o velikom plavom spremniku za papir.

Kontejner za papir (Foto: Čitatelj)

“Ovo je kontejner koji doslovno puca od pretrpanosti. I nije jedini! Živim preko puta kontejnera. Na žalost, jako rijetko odvoze smeće. Pogotovo papir i plastiku. Više ne peru kontejnere miješanog otpada tako da sve zaudara”, požalila nam se čitateljica.


I nije jedina koja prigovara kako se u posljednje vrijeme opet preskaču odvozi ili se s njima kasni. Podsjetimo, miješani se otpad ranije odvozio dva puta tjedno da bi on postupno bio smanjen na jednom tjedno. Papir i plastika se odvoze svaka dva tjedna, no iz velikih spremnika, poput ovog na slici, trebali bi se odvoziti svaki tjedan – barem kod stanara višestambenih zgrada.

Kontejner za papir (Foto: Čitatelj)

Uskoro i podzemni spremnici

No, mnogi se žale da se to ipak ne obavlja prema rasporedu. Gradska uprava je više puta u posljednjih godinu dana došla pod paljbu zbog nagomilanog i neodvezenog otpada, a gradonačelnik Tomašević je najavio zapošljavanje više radnika i obnovu voznu parka Čistoće.

Uskoro bi se trebali početi graditi i podzemni spremnici na više lokacija u središtu grada. Spomenimo i da je prije nešto manje od godinu dana u Zagrebu uveden novi sustav odvajanja otpada, nastalog s ciljem povećanja odvojenog otpada.

 


Komentari