(FOTO) JEDNA OSOBA OZLIJEĐENA: Olujno nevrijeme poharalo Zagreb, pogledajte posljedice vjetra koji je odnio sve pred sobom

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Jako nevrijeme poharalo je u subotu Hrvatsku, pa i Zagreb. Olujni vjetar čupao je stabla i nosio sve pred sobom, a mnoštvo automobila uništeno je nakon što su na njih popadala stabla i grane.

”Zbog jakog vjetra Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je tijekom prijepodnevnih sati više dojava građana da je na području Grada Zagreba došlo do pada stabala i grana na prometnice i parkirana vozila, padanja dijelova fasade sa zgrada, oštećenja limova na krovovima, semafora i telefonskih stupova”, objavilo je u poslijepodnevnim satima Ravnateljstvo civilne zaštite. Na Twitteru su potvrdili i da je jedna osoba u nevremenu ozlijeđena.

Otkrili su i da su Zagrebu dvije osobe putem Županijskog centar 112 Zagreb zatražile hitnu medicinsku pomoć.

Sljemenska cesta, koja je od jutros bila zatvorena zbog vremenskih nepogoda, opet je otvorena za promet osobnih automobila, izvijestila je u subotu zagrebačka policija. Cesta je bila zatvorena od 9:50 do 15:15.


Na širem području Zagreba i Zagrebačke županije, zaprimljeno je nekoliko dojava kako je na području Prilipja, Pleševice i Zaprešića uslijed jakog vjetra došlo do prekida opskrbe električnom energijom

(FOTO) ‘SVE EKIPE SU NA TERENU’ Zagrebački vatrogasci imaju pune ruke posla, odradili preko 40 intervencija

Olujno nevrijeme nije poštedilo ni ostatak zemlje. Zbog jakog vjetra oštećen je dalekovod, o čemu je dojave zaprimio Županijski centar 112 Krapina. Bez struje su Gornja Stubica, dio Zlatara i naselje Petruševec.

Bez električne energije ostao je i dio Đakova, Našica i Belog Manastira, kao i dijelovi na području Kopanice, Novog Varoša, Okučana i Gređana.

Posljedica jakog vjetra bilo je i na području Vukovara, čiji je Županijski centar 112 zaprimio 16 dojava, dok je Centar u Virovitici dobio tridesetak dojava. U Bjelovaru je, prema tamošenjm Županijskom centru 112, vjetar rušio stabla i stupove ulične rasvjete. U Koprivnici su srušeni telekomunikacijski stupovi.


Komentari