Došao u Holding po besplatne ZG vrećice pa poludio: ‘Zašto se ponašaju prema nama kao prema smeću’

Plave ZG vrećice (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

Prošlo je više od godinu dana otkako je gradonačelnik Tomislav Tomašević uveo novi sustav odvoza otpada i poznate plave ZG vrećice. Gradonačelnik je nedavno najavio i neke izmjene novog sustava, no, i nakon godinu dana, dio Zagrepčana i dalje se žali na brojne probleme u primjeni raznih postojećih pravila.

Birokracija na putu do besplatne ZG vrećice

Problem na koji se požalio jedan Zagrepčanin je birokracija na putu do ostvarivanja prava na besplatnu plavu ZG vrećicu. Pravo na besplatnu vrećicu ima jer u kućanstvu živi dijete starosti do 3 godine koje koristi pelene. Borbu s birokracijom prilikom pokušaja dolaska do besplatne ZG vrećice opisao je na društvenoj mreži Reddit.

Sedam novosti oko otpada u Zagrebu: Miču se zeleni otoci, neće više biti ni žutih vrećica po ogradama

 

“Kako imamo troje klinaca tj. jednog mališana imamo pravo na besplatne famozne plave vrećice, koje, koliko vidim po smetlarniku, kupuje pola zgrade, a ostatak zgrade ne mari.


Uglavnom, period za dobivanje je bio 6 mjeseci, pa 8 mjeseci pa 6, vrećice možeš preuzeti isključivo na dvije lokacije u Zagrebu, a da bi ih dobio moraš imati svježu potvrdu da si platio račune tom istom gradu, potvrdu o prebivalištu, rodni list jer hej djeca nestanu ili odrastu brzinom svjetlosti”, napisao je uvodno pa nastavio opisivati kako se ipak odvažio na pokušaj da dođe do obećanih besplatnih ZG vrećica.

Zg vrećice (Foto: Zeljko Puhovski/CROPIX)

Šok na šalteru Holdinga

“Uglavnom, odem ja nakon posla to riješiti, heh, nisam pogledao, kraljevi rade samo ponedjeljkom do 19 h, a ostale dane do 16 h. Ok, zajebao sam se platio parking poljubio vrata, nema veze neću krepat.

Bude supruga neki drugi dan otišla, ode ona, kaže joj tip mrtvo hladno da račun koji smo platili je već stari i treba novi i kaže joj, pazite ovo, da ode tamo do kompjutera… ISPRINTA potvrdu IZ NJIHOVOG sustava i donese ju idiotu na šalteru. Onak, ja ne znam, koji vrag se događa, ali to nije zeleno razmišljanje, senf, koji bog? Pa u sustavu smo, vidiš jesam li platio ili ne”, požalio se.

Tomašević ima novi plan, ali neki gube nadu: ‘Ide puno obećanja, onda se zakomplicira’

‘Zašto se ponašaju i dalje prema nama kao prema smeću’

Za kraj se požalio kako bi ostvarivanje prava na besplatnu vrećicu moglo i trebalo biti puno jednostavnije.

“Najbolji dio je što nam donose svako malo ove ostale vrećice za plastiku i bio otpad. Pa zar je tako teško poslati ljudima i te nove vrećice, znači vidiš da smo tu u Zagrebu, plaćamo račune imamo bebu, olakšajte ljudima, a ne da se zajebavaju da dobiju te glupe vrećice koje ionako nitko ne poštuje.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Ne znam, ali baš sam razočaran. Nadao sam se da se ovakve stvari neće događati. Zar NITKO ne razmišlja u tom holdingu? Uostalom to je naš sustav koji MI plaćamo. Zašto se ponašaju i dalje prema nama kao prema smeću… kojeg isto slabo odvoze, ali to je posebna priča”, zaključio je ovaj Zagrepčanin.


Komentari