‘CIJENE KAO U NJEMAČKOJ’ Sve veći broj građana žali se na poskupljenja: ‘Živjeti u Zagrebu postala je privilegija’

Trg bana Josipa Jelačića (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Porast cijena i sve skuplji životni troškovi često su uzrok nezadovoljstva među brojnim Zagrepčanima.

POSKUPILO VOĆE I POVRĆE! Objavljeno što je jeftinije, a što skuplje u trgovačkim centrima

Poskupljuju duhanski proizvodi, povrće, a otprije je poznato i kako su iznimno skupi stanovi bilo za najam ili kupnju. No, koliko je situacija doista problematična?

‘NIJE ISTO JE LI UMRLA BABA ILI…’ U Zagrebu za najam 35 kvadrata traže 600 eura: ‘Ljudi traže svašta’

Želeći čuti mišljenje javnosti, čitateljima portala Zagreb.info smo u našoj Facebook anketi postavili pitanje: “Je li Zagreb postao skup grad?”.


Sudeći po komentarima naših čitatelja, odgovor je pozitivan.

“Preskup za ono što očekujemo, naročito komunalije”, “U Zagrebu živjeti postala je privilegija”, neka su od izraženih mišljenja.

Jedan je čitatelj odlučio dočarati koliko je Zagreb skup s kratkom pričom iz vlastitog života.

“Kad sam radio na Okrugljaku u Mlinovima, konobar nam je rekao da bolje odemo popiti pivu negdje drugdje jer je kod njih skupa. Mi odemo na Mihaljevac u onu šupu i popijemo najskuplju pivu od kad pijem pivo, a tako je i u ostalim lokalima. Što gore, to skuplje, čak je jeftinija kava na Jelačić placu nego negdje oko Zagreba”, naveo je čitatelj.

Neki su podijelili i iskustva u usporedbi s inozemstvom.

“Cijene iste kao u Njemačkoj. Bila sam deset dana kod sestre. Samo su njihova primanja puno veća od naših”, navela je jedna naša čitateljica.

“Hrana je skupa po cijeloj Hrvatskoj, ali što se tiče režija i ostalog, te uopće života, Zagreb je najskuplji grad u RH”, poručio je jedan komentar.

S druge strane neki smatraju kako nije u Zagrebu toliko problem.

“Pa nije samo naš Zagreb skup. Svugdje je skupo”, “Ovisi gdje piješ kavu, gdje kupuješ, još je uvijek jeftiniji od drugih država u EU”, komentirali su neki od napih čitatelja.

Jedan je čitatelj konkretno usporedio svoje dojmove iz inozemstva i ustvrdio kako hrvatska metropola i nije toliko skupa.

“Primjer, kava s mlijekom, Bled, Slovenija, 5 eura, a kremšnita 9 eura. Imola, Italija, kava 4.5 eura. Benzinska blizu Graza, kava i voda iz boce (ne toče iz pipe) 8.35 eura”, upozorio je jedan naš čitatelj.

Ipak neki smatraju kako Zagreb i nema previsoke cijene, ali ovisi jeste li domaći ili strani.

“Zagreb je skup za Zagrepčane, za turiste nije”, zaključila je čitateljica.


Komentari