BIZARAN SLUČAJ PROVALA: Čitao je osmrtnice i krao tijekom pogreba, na kraju mora platiti i kaznu Zagrebparkingu!

Foto: Google Maps

Bizaran slučaj lopovluka u Zagrebu i Rijeci otkrila je policija, analizirajući obrazac provala u stanove. Policijski kriminalisti ustanovili su vezu između smrti članova obitelji i odlaska na posljednji ispraćaj, te provale koje bi zatim uslijedile.

Da nije riječ o pukoj slučajnosti, kriminalisti su otkrili da postoji poveznica između desetaka prijava o provalama u stanove i zanimljivog vremena u kojem su se događale. Ubrzo su otkrili i sumnjivca, stanovitog Doriana D. (62) koji im je otprije poznat jer je već osuđivan za slična (ne)djela.

Krao čak i liječničku dokumentaciju

Kako prenosi Jutarnji list, “sumnja se da je od kraja kolovoza pa do druge polovice listopada osam puta na području Zagreba, odnosno na Medveščaku, Črnomercu ili u Centru, provalio u stanove ili kuće za vrijeme dok u njima nije bilo ukućana, u tri slučaja ukućani su bili na pogrebu užeg člana obitelji, da bi potom iz tih stanova ili kuća otuđio alkohol, novac, nakit, informatičku opremu, torbe, parfeme, mobitele, naočale, novčanike, sušila i ostalo. U jednom od slučaja, kada je provalio u kuću na Črnomercu dok su ukućani bili na pokopu, osumnjičenog je vidjela korisnica dijela kuće da bi tada, nakon što je otuđio nakit, iskoristilo priliku i pobjegao”.

Pixabay / ILUSTRACIJA

No, jedina meta napada nije bio Zagreb, već je svoju provalničku sklonost proširio i na Rijeku i Kostrenu gdje je, dok su ukućani bili na pogrebu, provaljivao u stanove i krao novac, nakit, mobitele, pa čak i – liječničku dokumentaciju.

Na kraj mu stale…gume

Dorianu D. na kraj su stale ni manje, ni više, već gume. Naime, dok je oko 4 ujutro krao gume iz dvorišta jedne kuće, vlasnik guma ga je uočio i krenuo u potjeru, te mu oteo gumu.

Dorian D. tako je konačno uhvaćen i zbog opasnosti od ponavljanja djela završio u Remetincu jer mu je ovo samo jedan u nizu prekršaja i prijava. Već ih ima tridesetak!


…i Zagrebparking

No, da bi priča bila još bizarnija u kriminalčevu situaciju umiješao se i Zagrebparking. Dakle, prije dvije godine, kada je Dorian D. završio u Remetincu, a potom u Lepoglavi na odsluženju jednogodišnje kazne. Međutim, automobil mu je oduzet, a policija ga je parkirala na svom parkiralištu na Zrinjevcu.

No, policija je zaboravila napomenuti Zagrebparkingu da automobil nije tamo slučajno parkiran, pa su revni redari dan za danom ispod brisača stavljali kazne. Dorian D. taj auto, zbog odsluženja zatvorske kazne, nije mogao odvesti, pa su se kazne nastavile gomilati. Čak osam tisuća kuna vrijednosti kazni dobio je Dorian D. tijekom svog zatvorskog staža.

Foto: Facebook

“U pratnji policije sam iz Rijeke 31. svibnja 2017. priveden u I. policijsku postaju u Zagreb, a ispred postaje je bio parkiran moj automobil radi pretrage”, ispričao je Dorian D. sucu istrage, a prenosi Jutarnji list. “Kada mi je nakon toga određen istražni zatvor, pitao sam šta je s mojim automobilom te može li ga netko preuzeti. Odgovorili su mi da će o tome odlučiti sudac istrage, a kada sam se obratio sucu istrage, on mi je rekao da je to u nadležnosti policije. Nakon dvadesetak dana moja bivša supruga je nazvala iz Rijeke može li doći po auto i prvo su joj rekli da može. Kada je došla u Zagreb, rekli su joj da ne može uzeti vozilo, nego samo iz njega može uzeti moje stvari. Telefonom mi je u zatvor javila da se isprod brisača nalazi mnogo uplata za parking. Tada me to nije zabrinjavalo jer sam znao da auto nisam parkirao ja ni itko od mojih, već ga je parkirala policija kad mi ga je privremeno oduzela. Tijekom odsluženja kazne u Lepoglavi upoznao sam jednoga zatvorenika kojemu sam odlučio darovati auto, a zauzvrat ga je on trebao maknuti ispred policije, što je napravljeno negdje u listopadu 2017. godine”, prenosi Jutarnji list.

Međutim, sud mu nije uvažio obranu, pa sada mora platiti i kaznu – Zagrebparkingu!


Komentari