Stojak tvrdi: Novi kredit kojim Bandić zadužuje Zagreb mora biti usmjeren u sanaciju škola, vrtića, kazališta, muzeja i spomenika kulture

CROPIX / FACEBOOK

Grad Zagreb je produljio rok za prikupljanje bankovnih ponuda za novo kreditno zaduženje.

Kredit je prvotno trebao poslužiti za financiranje investicijskih projekata u iznosu od 350 milijuna kuna, a nakon potresa će služiti u svrhu u “financiranje investicijskih projekata i sanaciju objekata oštećenih u potresu”.

Zastupnik u Skupštini grada Zagreba Tomislav Stojak u svojoj objavi na Facebooku upozorava kako najveći dio tih sredstava mora ići za sanaciju štete od potresa.

“350 milijuna kuna novog kreditnog zaduženja Zagreba o kojem sam već ranije govorio, a koje je planirano uz proračun usvojen za 2020. godinu, neće se realizirati u svibnju, već tek sredinom mjeseca lipnja!

Gradonačelnik je produljio rok do 12.6. za prikupljanje bankovnih ponuda, umjesto prvobitno određenog roka 11.5.!

S obzirom na stanje Zagreba nakon potresa, najveći dio tih sredstava mora biti usmjeren isključivo za obnovu Zagreba, prvenstveno stanova i kuća sugrađana, te svih oštećenih škola, vrtića, kazališta, muzeja, spomenika kulture i gradske komunalne infrastrukture!”, stoji u objavi gradskog zastupnika.



Komentari