Pernar ima novi plan: Tomaševiću stiže noćna mora, ako je suditi po glasinama

Tomislav Tomašević i Ivan Pernar (Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX/Facebook)

Bivši aktivist i nekadašnji saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar nakon kratke medijske apstinencije odnedavno je ponovno aktivan u javnom prostoru, a pozornost je na sebe skrenuo odlaskom u Zambiju, gdje se pojavio kao svjedok optužbe na suđenju hrvatskim parovima koji su posvojili djecu iz DR Konga, što se pretvorilo u višemjesečnu agoniju.

Pernar ima novi problem: Ovog puta bi mogao izazvati bijes kod žena

Taj je njihov nezavidni položaj Pernar iskoristio za svoju popularizaciju te se aktivnostima na društvenim mrežama uspio zbližiti s dijelom javnosti i desnim biračkim tijelom.

Noćna mora

Možete Pernara nazivati kako god hoćete i osuđivati njegovo djelovanje, no istina je da je on na slučaju Zambija skupio pozamašan broj pratitelja na društvenim mrežama, koje u domaćim srednjostrujaškim medijima nazivaju sljedbom.

Sljedba ili ne, jedno je sigurno – bivši zastupnik Živog zida ovim će se slučajem pokušati vratiti na političku scenu, a lako moguće i u saborske klupe. No ne zanima Pernara samo saborska fotelja, on navodno ima i neke konkretnije planove pa se već sada spominje mogućnost da se kandidira za zagrebačkoga gradonačelnika na idućim lokalnim izborima.

Foto: Screenshot/ Facebook

Iako nije realno očekivati da će Pernar sa svojim političkim kapacitetima ugroziti aktualnoga gradonačelnika Tomislava Tomaševića, može se očekivati da će on u Gradskoj skupštini, ako i kada do nje dođe, doista prerasti u Tomaševićevu noćnu moru, baš kao i kad je bio u saborskim klupama, gdje je prozivkama i kritikama zagorčavao život vodstvu HDZ-a.


Nezaposleni Pernar

Već se neko vrijeme i naši mediji bave Pernarovim boravkom u Zambiji, gdje je proveo više od tri mjeseca, nakon čega se u javnosti postavilo pitanje odakle njemu koji nije zaposlen novac za boravak u Africi. Na to pitanje Pernar zasad odbija odgovoriti.

Pernar zatražio pomoć, pa naišao na komentar: ‘Tovare lini, radi nešto u životu’

Nema dvojbe da je Pernar na ovoj temi profitirao, ako ništa drugo, zato što se ponovno popularizirao pa bi ta tema za njegovu političku karijeru mogla biti odskočna daska, a s obzirom na period proveden u Africi, moglo bi se zaključiti kako bivšem zastupniku Živog zida ni novca za povratak u političku arenu neće nedostajati.

Sve i da se ne misli politički aktivirati, Pernar neugodna pitanja na svojem profilu na Facebooku postavlja i aktualnim saborskim zastupnicima.

Sve to trebalo bi za njega biti odskočna daska preko koje će se vratiti u politiku, a nakon toga i kandidirati se za zagrebačkoga gradonačelnika.


Komentari