KAVA KOJIĆ- GOTOVAC ‘Nismo pričali o skupštini i kreditu’, Kojić potvrdio priču čelnika zagrebačkog SDP-a

Foto: Zagreb.info

Tijekom današnje izjave o raspadu koalicije SDP-Možemo predsjednika zagrebačkog SDP-a Viktora Gotovca novinari su pitali i o tajanstvenoj kavi s bivšim zagrebačkim ministrom financija Slavkom Kojićem. Gotovac je tada rekao “Bila je kava sa Slavkom Kojićem, a ne samo sa Slavkom Kojićem, njegova supruga je moja kolegica, nismo razgovarali o skupštini.”

Foto: Zagreb.info

Gotovčevu priču potvrdio nam je i Slavko Kojić te odbacio bilo kakve priče o šurovanju s SDP-ovcima uoči ovog raspada koalicije.

Foto: Damir Krajac/CROPIX

“To su gluposti. Ja samo dolje(u skupštini) otišao sam kavu uzeti sebi da popijem kod nas u klubu. Kad sam uzimao kavu Petek me je vidio i rekao dođi k nama popij kavu. Što se tiče kave s Viktorom Gotovcem, mi se znamo dugi niz godina i često se čujemo, moja supruga je njegova kolegica. Kava nema veze s događajima oko skupštine i koalicije. Niti sam ja njemu nešto pričao niti je on mene pitao išta vezano uz skupštinu. Nismo pričali ni o kreditu od 1,8 milijardi kuna koji Zagreb diže.” rekao nam je Kojić u telefonskom razgovoru pa u nastavku sasuo drvlje i kamenje po Tomaševićevom planu reprogramiranja gradskih dugova tom kreditom.

“Reprogram kredita je loš, stajati će grad dodatnih 400 milijuna kuna”

“Reprogramom se ne smanjuje iznos kredita, samo postaje skuplji jer je na duži rok. Reprogram će grad stajati 400 milijuna kuna. Bilo je boljeg rješenja. Prodati nekretnine koje su se dale u zalog za kredit i tako smanjiti dugove, a ne ovako. Na primjer Savudrija. To je suho zlato. Lukrativnijeg zemljišta od Savudrije nema. Za vrijeme gradonačelnika Bandića dobili smo zahtjev da prodamo 700 metara tog zemljista. Mi sto to tada prodali prije tri godine, po 150 eura po kvadratu. Trenutačna je situacija u Istri da nema nikakvog zemljista ispod 300 eura po kvadratu. Prodajom Savudrije i duge vale iznad Pule bi se namaknulo gotovo isto novca kao i ovim kreditom. A zašto se to ne radi? Zato jer nemaju vremena čekati da se to proda, a sami su se doveli u takvu situaciju.”

“Kojić sumnja u zakonitost kredita”


“Najgora stvar kod kredita je sudužništvo tri ozbiljne firme, vodovoda i odvodnje te dva gradska plinarska društva. Nama u skupštini nisu dostavili akt gdje se vidi da su direktor plinare i direktor VIO-a potpisali sudužništvo. Ne smije direktor ZG holdinga potpisati te papire, to su različite pravne osobe. Onda je to protuzakonito sklopljen kredit. Nisu nam dostavili ni to ni procjene vrijednosti svih tih nekretnina koje se daju u zalog za kredit a iznimno su vrijedne.”


Komentari