Bandić dao ultimatum Plenkoviću: ‘Bez Zakona o obnovi Zagreba nećemo dići ruke za raspisivanje izbora’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić poručio je danas na konferenciji za novinare gradskog stožera civilne zaštite da će, ukoliko se ne izglasa Zakon o obnovi Zagreba, “teško podići ruke” za raspuštanje Sabora.

“Jutros smo imali sastanak kluba saborskih zastupnika. Teško će se dići ruke i opravdati građanima Zagreba da raspuštamo Sabor i da idemo na izbore, a da nismo donijeli Zakon o obnovi. To je jednoglasan stav kluba”, rekao je Bandić.

“Bio bih sretan kada bi se zakon donio u aktualnom sazivu i čujem da će već idući tjedan zakon ići u prvo čitanje u Sabor”, istaknuo je Bandić koji smatra da se zakon može donijeti po žurnom postupku.

“Još uvijek ima vremena da odgovorni na državnoj razini reagiraju kako treba jer je to prioritet svih prioriteta”, dodao je.

O samim izborina Bandić je rekao da je “preduvjet za održavanje izbora “nulta ili skoro nulta stopa korone u Hrvatskoj”.

“Sve što bi bilo nauštrb zdravlja građana republike Hrvatske i Zagreba, bilo bi jeftino branje političkih punata i terminiranje izbora u osobnu korist. Ja sam protiv toga i bit ćemo protiv toga”, rekao je.


Za najavu premijera Andreja Plenkovića da će država plaćati najam stanova onima koji su u potresu ostali bez doma Bandić je rekao kako su to “virtualne” stvari.

“Izbori se bliže, bili oni koncem lipnja, ili polovicom srpnja, ili bili oni redovni. Vi ćete se naslušati svakakvih obećanja, ovih mjesec dva ili tri dana, uzmite to s rezervom”, zaključio je Bandić.


Komentari