Zagrepčanku šokiralo odbijanje liječnice: ‘Ispast će da joj krademo pacijente’

Pacijenti u čekaonici kod liječnika, ilustracija (Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX)

Ako ste imali slično iskustvo podijelite ga s nama putem maila [email protected].

Odnos pacijenta i liječnika nije uvijek bajan. Više je faktora koji na to utječu. Jedan od njih je i prezaposlenost liječnika obiteljske medicine koji zbog velikog broja pacijenata nisu u mogućnosti pružiti svakome adekvatnu njegu.

Očajna obitelj iz Zagreba na mukama zbog pedijatra: ‘Ne zna se tko je na godišnjem, tko koga mijenja’

No, ponekad je razlog kultura ponašanja. Takva je priča i jedne čitateljice koja je odlučila podijeliti svoje iskustvo. “Ja sam se zbog nesposobnosti svoje liječnice i bezobrazluka sestre odlučila prebaciti kod drugog liječnika opće prakse nakon što sam promijenila adresu stanovanja”, započela je.

“Što će Ljerka reći?”

Obrazloženje za odbijanje u ordinaciji u koju se htjela prebaciti, šokiralo ju je. Nisu je htjeli primiti, iako su primali nove pacijente jer, “…kako je sestra tamo rekla, ‘Kakvo je to nekulturno ponašanje? Što će doktorica reći? To je stvarno bezobrazno, ispast će da joj krademo pacijente'”, prisjetila se čitateljica.

Dom zdravlja, čekaonica (Foto: Admir Buljubasic / CROPIX)

“Inače, to je sestra u ordinaciji iz koje sam se selila i između ostalog koga briga što će ona reći ako se pacijenti žele prebaciti te ispunjavaju uvjete za to koje je HZZO postavio”, tvrdi.


Zagrepčanka odabrala novu liječnicu pa ju dočekao hladan tuš: ‘Najprije 40 minuta ni traga ni glasa, a onda je izašla sestra’

Nakon nekoliko je odbijenica uspjela pronaći liječnika koji ne poznaje zaposlenice u ambulanti iz koje se ispisala, te ju je bez problema primio te “…odmah počeo pružati primarnu zdravstvenu njegu kakvu svaki pacijent u RH zaslužuje.”

Reagirala pučka pravobraniteljica

Dok je rok za predaju kartona tri dana, tvrdi, s bivšom se ordinacijom dugo natezala jer ga nisu htjeli poslati novom liječniku.

“To je potrajalo gotovo godinu dana, na što je ispravno reagirala pučka pravobraniteljica i poslala inspekciju, tek nakon koje su poslali karton”, pojasnila je čitateljica.

Unatoč svoj potrebnoj dokumentaciji, točnim datumima te sastavljenom izvještaju o nepravilnostima pučke pravobraniteljice, HZZO je kazao kako nema nepravilnosti.

“Ništa čudno, to je ipak HZZO. Barem imam sretan završetak kod novog liječnika i ne moram se više sama liječiti”, zaključila je.

Zagrepčanku zaprepastilo ponašanje liječnice: ‘Stjeraj ju van, nije se naručila, a sada bi još i čitanje nalaza’

Podsjećamo, neprimjerenu komunikaciju medicinske sestre te ginekologinje na vlastitoj je koži nedavno osjetila jedna trudnica. Kad je slijedila popis na HZZO-u i otišla se prijaviti kod liječnice za koju piše da trajno prima nove pacijente, dobila je otresit odgovor da prije jeseni neće primati pacijente jer oni isto imaju pravo na godišnji odmor. Žena u drugom stanju tako je bila primorana drugdje potražiti liječničku skrb.


Komentari