Zagrepčanka šokirana stanjem ulice koja je trebala biti ponos: ‘Što se ovdje dogodilo’

Pješačka zona u Staroj Vlaškoj (Foto: Čitateljica)

Nova pješačka zona u Masarykovoj otvorila je brojna pitanja među Zagrepčanima. Dok se jedni žale da u pješačkim zonama ima više biciklista i automobila nego pješaka, a drugi na šareno uređenje nove pješačke zone, neki se Zagrepčani pitaju što se događa sa ”starom”, odnosnom onom u Staroj Vlaškoj.

Zagrebačka ulična umjetnost nikog ne ostavlja ravnodušnim: ‘Ne mora uvijek biti kako je prije bilo’

S tim nam se problemom javila jedna Zagrepčanka ljutita zbog (ne)uređenja Stare Vlaške.

”Što se dogodilo s uređenjem, zelenilom, bojama i umjetničkim djelima? Koji je to tim Gradske čistoće tako dobro odradio svoj posao da su ostali samo tragovi nekadašnjeg uređenja kojim se gradonačelnik hvalio”, pita se ona uz fotografije ostataka boje na tlu u pješačkoj zoni.

Pješačka zona u Staroj Vlaškoj (Foto: Čitateljica)

Tvrdi i da je ”novac isplaćen, a danas ni traga njihovom radu i djelu”. ”Nije li red da građani dobiju odgovore”, pita se Zagrepčanka.


Zabrinuta i zbog Draškovićeve

A primijetila je i još nešto što ju brine u gradu. ”Vidim jutros vesele i razigrane bankine razbacane sjevernim dijelom Draškovićeve. Jedino čemu služe su da nam vozači hitne voze kao po poligonu uz vjeru da u istom trenutku neće stajati po dva tramvaja sa svake strane. Isto tako, nadajmo se da baš u tom trenutku neće biti netko na umoru kome život ovisi o sekundama”, kaže ona.

Upit o stanju pješačke zone u Staroj Vlaškoj, ali i problemu bankina u Draškovićevoj ulici poslali smo Gradu Zagrebu, a njihov ćemo odgovor objaviti čim ga zaprimimo.


Komentari