Zagrepčanka očajno zavapila na Srednjacima: ‘Bojim se i pomisliti što će se dogoditi’

Građani bijes zbog grijanja iskazuju na društvenim mrežama (Foto: Dragan Matic / CROPIX)

U Facebook grupi ”Moji srednjaci” osvanula je objava Zagrepčanke koja se požalila kako u njihovoj zgradi u ulici Srednjaci već 24 sata nema grijanja i da se smrzavaju zbog niskih temperatura.

”Jasno mi da je da pucaju cijevi, ali moja djeca se smrzavaju. Dijete mi ima astmu. Zar je grijalica rješenje? A stigli su mi dupli računi. Sve poskupljuje, a mi moramo plaćati hrpu nedostataka”, zavapila je Zagrepčanka u grupi.

O uzrocima kvara zbog kojih je došlo do nedostatka grijanja poslali smo upit u HEP Toplinarstvo, a njihov odgovor objavljujemo u cijelosti:

”Krajnji kupci na adresi Ulica Srednjaci 16-28 u Zagrebu su bez isporuke toplinske energije zbog puknuća na unutarnjim instalacijama grijanja. Unutarnje instalacije u zgradi nisu u nadležnosti HEP-TOPLINARSTVA d.o.o., već su o istima dužni voditi brigu krajnji kupci posredstvom ovlaštenog predstavnika suvlasnika i upravitelja zgrade.

Prema našim saznanjima, predstavnik suvlasnika i upravitelj predmetne zgrade upoznati su s puknućem na unutarnjim instalacijama grijanja te je sanacija istog tijeku.”

Zagrepčani se žale na račune i probleme s grijanjem (Foto: Dragan Matic / CROPIX)

‘Minimum novca i kvalitete’

Ispod objave ubrzo se javili građani koji su komentirali ovu situaciju i nezadovoljstvo zbog problema s grijanjem.


”Događa se da je nekvalitetno odrađena revitalizacija vrelovoda. Bojim se uopće i pomisliti što će se događati ako temperatura padne na prave zimske. Mislim da smo svi nadrapali.

Od danas kreće sezona grijanja: Više od 130 tisuća kućanstava jedva čeka toplinu u svoje domove

Raspada se grad generalno, nije se desetljećima ulagalo u ništa, ZET u svoju energetsku mrežu za početak, Holding u Jakuševec, HEP u svoju infrastrukuturu i sad se krpa pod izgovorom revitalizacija, modernizacija uz najmanji minimum novca i kvalitete da bi se ostatak stavljao u džep pojedinaca. To se događa. Letargija naroda”, pisali su građani u komentarima.

”Cijela zgrada nema grijanja. Kod nas u ulazu još uvijek stoji obavijest, samo ne znam na kojih pet sati se to odnosi”, nizali su se komentari.


Komentari