Zagrepčanka nije mogla prešutjeti: ‘Cijeli život se svađala s roditeljima, to je zgrada orila, a sad ju gledam jučer’

Cvijeće za Sve svete (Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX)

Tjednima već traje bombardiranje raznim reklamama o akcijama na lampaše i cvjetne aranžmane za groblja, a sve to uoči blagdana Svih svetih koji iz godine u godinu kao da postaju još jedan blagdan koji poziva na što veću potrošnju, a ne dan sjećanja na kako i ime kaže sve svece, a drugi dan na sve naše drage osobe koje više nisu s nama.

Ovog vikenda velik je broj građana odlučio kupiti aranžmane za groblja, a njihove su cijene ove godine, baš kao i sve ostalo, otišle u nebo. Takvi su prizori razočarali i jednu Zagrepčanku koja stanuje nedaleko od Mirogoja i koja svake godine svjedoči kolonama ljudi koja posjećuje groblje uoči blagdana Svih svetih.

Tržnice pune cvijeća i svijeća uoći nadolazećeg blagdana: Ponuda nikad bogatija, a cijene nikad veće

“Sve kao poskupljuje, svi se žale, a meni se čini kako se ove godine još više kupuje nego li proteklih. To se nose ogromni aranžmani koji ne koštaju ispod 50 eura. Još ako kupi nekome par lampaša, pa to se cifre penju i iznad 100 eura”, govori čitateljica.

‘Za iskaz poštovanja je dovoljan jedan cvijet’

Ogorčena je na to što, kako navodi, još jedan blagdan postaje potrošački.


Iz Holdinga odgovorili svima koji se žale da se ne uređuju groblja: Imaju svoj plan

“Trgovci zadovoljno trljaju ruke, a jadnici neka propadaju i pate. Što bi više itko tu mogao reći. Vidim neki dan susjeda, cijeli život se svađala s roditeljima, to je zgrada orila, takav su odnos imali.

Sad kad su oboje umrli u kratkom vremenu, sad im hodi na grob, gledam ju jučer i vidim nosi ogromni aranžman, jedan od najskupljih koji je našla. Što to mrtvima vrijedi?

Vrijedi trgovcima koji trljaju ruke i kojima takvi idu u prilog. Za poštovanje je dovoljan i jedan cvijet i svijeća, a ne nagomilavanje otpada”, poručila je Zagrepčanka.


Komentari