Zagrepčani o tome koliko im eura treba za tjedan dana lagodnog života: Mladić ‘ispalio’ iznos koji nitko ne bi očekivao

Vrućine u Zagrebu, ilustracija (Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX)

Mnogi vole javno, ili među sobom, prigovarati kako im je teško u životu te kako je život Hrvata općenito sve teži. I to pogotovo financijski, s obzirom na to da cijena hrane i svega ostalog samo raste, a plaće i dalje uglavnom stagniraju.

Zagrepčanka o iskustvu iz pakla: U pol bijelog dana stenje i viče ‘govori mi još’

Zagrepčani koji su upitani u anketi kako su zadovoljni sa svojim standardom života te koliko im je potrebno za tjedan dana normalne i lagodne svakodnevnice, s druge strane, nisu bili toliko pesimistični.

“Trudim se da mi bude najbolje moguće, sve što želim da ispunim i da mi bude dobro”, je za portal Dnevno.hr jedna od djevojaka koje su sreli. “Definitivno mi je bolje od puno drugih ljudi, ali uvijek može bolje”, priča nam mladić kojeg smo sreli na Trgu.

 


@dnevno.hr Koliko dobro živite od 1 do 10? #dnevnohr #anketa #voxpopuli #hrvatska ♬ original sound – dnevnohr

‘Nisam rastrošan, ne treba mi puno’

Ljudi su uglavnom rekli da se ne mogu previše požaliti, no da bi bilo bolje da se zdravije hrane i više kreću. Među pitanjima je bilo i koliko im novca treba na tjednoj razini da žive lagodno.

“Sto eura”, ispalila je odmah jedna cura sa širokim osmjehom na licu. “Možda otprilike nekih 50 do 100 eura”, rekla je druga djevojka.

Najpoželjniji gradovi za život u Hrvatskoj: Na popisu čak tri grada iz Zagrebačke županije

Gospodin iz Zagreba nakon kraćeg razmišljanja rekao je 1000 kuna, a jedan mladić taj je iznos povećao, pa rekao kako misli da bi mu 500 eura tjedno bilo taman.

“100 eura taman. Nisam baš rastrošan, ne treba mi puno”, rekao je jedan mladić.


Komentari