ODLIČNA NOVOST: U Samoboru otvoren prvi park za pse

U samoborskoj bivšoj vojarni uređen je prvi park za pse u gradu.

Otvaranjem parka dan je dodatni sadržaj ovom prostoru koji postaje urbano središte grada.Na prostoru od oko 4.500 m2 nalaze se igrala za pse, držači za lajne, koševi za smeće te klupe za odmor vlasnika. Park je ograđen, kako bi psi mogli sigurno i neometano trčati i istraživati.

park_7
U uređenju parka sudjelovali su Grad Samobor, samoborski Komunalac i Udruga Rea koja skrbi o nezbrinutim životinjama. Upravo su njezini štićenici prvi iskušali nova igrala, a dali su sve od sebe da se u najboljem svjetlu pokažu posjetiteljima, s nadom da će osvojiti njihovo srce i možda dobiti novi dom.

park_12
Najsretnija je ipak bila Bella, najstarija među njima, koja danas slavi 13. rođendan, a za tortu i ostale poslastice kojima je počastila ostale pse pobrinuli su se sponzori, Meradog, Josera, ProPlan, 8u1, Vau Torte i Pseći keksići by Ranka&Tanja.

park_14

Park za pse savršeno se uklopio u prostor nekadašnje vojarne, koja je danas poprimila potpuno novu, urbanu funkciju. Nalaze se ovdje i sportski tereni, koji uskoro kreću u nadogradnju, urbani vrtovi, nova zgrada policijske postaje i dječji vrtić, preuređena zgrada Energometana i prostori za udruge. Do kraja ove godine prostor će upotpuniti Centar za mlade koji je upravo u izgradnji te zgrada Javne vatrogasne postrojbe koja kreće u rekonstrukciju kroz nekoliko dana.



Komentari