Zagreb je postao džungla: ‘Novozagrebačka Amazona, sada trebaju kupiti mačete’

Nepokošena trava na Trešnjevci (Foto: Čitateljica)

Na zagrebačkoj Peščenici, dan prije dolaska gradonačelnika u posjet: sve je pokošeno i počišćeno. U Zapruđu: trava koja je viša od Smarta.

Ovo morate vidjeti: Trava u nepokošenom Zapruđu je narasla viša od Smarta

Dva se potpuno suprotna prizora mogu vidjeti u Zagrebu, no sudeći prema sve glasnijim prigovorima građana, ovaj potonji mnogo je učestaliji.

Pitali smo Zagrepčane u anketi da nam kažu je li i njihov kvart opet nepokošen, a dobili smo zaista mnogo odgovora.

Ukratko, mahom su nam rekli da je sve još uvijek obraslo i zapušteno, a neki su rekli da u njihovom kvartu još nisu odnijeli ni uništeno zelenilo od oluje.


Mislila sam da sam se smanjila

“Kakvo pitanje, naravno da nije pokošen – raste trava zelena”, “Bioraznolikost na najjače”, Naravno, ništa novog – Kvatrić”, neki su od komentara. Neki su to pretvorili u humorističnu situaciju.

(Foto) Pogledajte kako su stigli sve ‘tip-top’ urediti za Tomaševića: Od jučer je mala ‘vojska’ kosila i čistila za gradonačelnikov dolazak

“Kod nas u kvartu roditelji zavežu zvono djeci za nogu. Tako se ne izgube u visokoj travi”, kazala je jedna osoba.

“Ja sam se danas tak splašila. Ovako mala od 160 cm i 55 kg. I to zato kaj sam mislila da sam se smanjila. Pa trava visoka kao ja. Pa kak da sad tu u Novom Zagrebu pokazujem svoje lepo telo remek delo kad mi to ne da ona: Novozagrebačka Amazona”, našalila se jedna naša čitateljica.

 

“Nije redovno pokošeno. Kose oni ali rijetko. Sad samo čekam kad će neka živina iskočiti iz trave”, kazala je jedna gospođa.

Stanovnici Zagreba tužni i razočarani: ‘Došlo mi je da povratim svakih sto metara, fuj’

Jedna je čitateljica primijetila kako se redovno kosi samo na određenim dijelovima kvarta. “Moj kvart uredno Zrinjevac kosi svaka cca 3 tjedna. Zapravo ne kvart, već samo oko mjesne samouprave i prilaznu ulicu – ali samo s desne strane, odnosno do samouprave, a lijeva je zapuštena”, primijetila je.

“Nemojte laskati, to se više kositi ne može, sada trebaju kupiti mačete za rušenje džungle”, napisala je jedna osoba.

Nepokošena trava u Zapruđu, (Foto: Čitatelj)

“Travno i Utrina kao da je bomba pala, visoka trava, rupe i prašina od radova, od nevremena grana i iščupana stabla na svakom koraku… A o smradu kontejnera neću ni pisati”, poručila je čitateljica.

(Foto) Ljutita Zagrepčanka uslikala nevjerojatan kontejner za papir u svom kvartu: ‘Doslovno puca i nije jedini, sve zaudara’

No, neki su ipak napisali da su im posljednjih dana ipak navratili djelatnici Zrinjevca. “Moj je kvart napokon neki dan pokošen”, pohvalila se jedna osoba.

“Upravo je danas košeno ali je problem s polomljenim granama na hrpi koje je obrasla trava pa se ne može sve pokositi. Taj horor od nevremena nikako da odvezu nadležni!”, komentirala je jedna gospođa.


Komentari