(Video) Strašno nevrijeme poharalo Zagreb: Stabla padala na automobile, vjetar rušio sve pred sobom

Zagrebačka oluja (Foto: Zagreb.info)

Kakvo je stanje u vašem kvartu nakon ove oluje? Pošaljite nam na [email protected].

Zbog nevremena koje je pogodilo Zagreb oko 16 sati, hitne službe zaprimile su preko 700 poziva, među kojima je i nekoliko dojava o ozlijeđenim osobama, a samo vatrogasci su imali 50 intervencija. Čitatelji iz svih dijelova grada javljaju nam stanje.

Nevrijeme poharalo Samobor: Jak vjetar praćen kišom kidao stabla, poplavljene prometnice

“Odjednom je počelo, vjetar nam je raznio tegle cvijeća po balkonu. Ostavila sam vrata od balkona otvorena i vjetar mi je u sekundi srušio sliku sa zida, i cvijet iznad televizora i pao je na televizor. Totalni kaos!”, napisala nam je Martina iz Maksimira.

Stravična posljedica nevremena u Zagrebu: Stablo je palo na mlađu osobu u Maksimirskoj ulici

Foto: Zagreb.info

“Stablo je palo na automobil ispred zgrade, kontejneri su na cesti, poznati restoran Basta je potpuno uništen”, javlja nam čitatelj s Jaruna.


Iz Baste su nam rekli da je sve uništeno.

Apokaliptični prizor u Zagrebu: Olujno nevrijeme srušilo dizalicu

Foto: Zagreb.info

“Vjetar je dignuo terasu u zrak i onda se sve razbilo u komadiće. Cijela konstrukcija je uništena. Nemamo više uopće terasu”, rekao nam je djelatnik Baste.

Vatrogasci mole Zagrepčane: ‘Zovite samo u slučaju opasnosti za život’

Na Trešnjevci je čupalo krovove. Čitateljica nam je poslala fotografiju jednog takvog slučaja.

“Županijski centar 112 Zagreb otežano komunicira sa žurnim i komunalnim službama zbog velikog broja poziva u kratkom vremenu (preko 700 poziva u 45 min)”, izvijestilo je na Twitteru Ravnateljstvo civilne zaštite.

Voditelj tog centra, Božidar Ćurić za Hrvatski radio potvrdio je da su dobili nekoliko dojava o lakše ozlijeđenim osobama.

Vatrogasci su imali preko 50 intervencija, a dvije su u tijeku, potvrdila je novinarima glasnogovornica Zagreba Dinka Živalj.

Prema videosnimki koja se širi portalima i društvenim mrežama, na zagrebačkom Črnomercu na tlo se pod naletom orkanskog vjetra srušila velika građevinska dizalica.

Dijeli se i snimka srušenog drveća u zagrebačkoj Dubravi, na kojoj se vidi intervencija službe hitne pomoći nad osobom na koju je palo stablo.

Nevrijeme koje je trajalo oko 20 minuta rušilo je granje i stabla diljem grada. Prema fotografijama, stabla su na Jarunu padala na automobile, a ponegdje su doslovno iščupana zajedno s korijenjem.

Uočeni su otpuhani limeni krovovi u naselju Voltino.

U Zagorskoj ulici vjetar je rušio crijepove sa kuća.

Vidi se i kako je kiša poplavila zagrebački Britanski trg na kojem se automobili jedva probijaju kroz visoku vodu, dok su građani snimili bujicu kiše koja se slijevala Radićevom ulicom u centru grada.


Komentari