(VIDEO) Petek ozbiljno optužio Čistoću zbog biootpada, Holding opovrgava sve navode iz videa!

foto:screenshoot/fb

Gradski zastupnik i predsjednik Kluba nezavisnih zastupnika Renato Petek na svom je Facebook profilu objavio video u kojemu ozbiljno proziva Čistoću oko odvoženja, te načina sortiranja otpada.

Petek je tako ustvrdio da se na kompostanu, gdje se dovozi samo lišće i trava s javnih površina koje održava Zrinjevac, počeo dovoziti i biootpad iz kućanstava. Rekao je kako je pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo Mirka Jozić potvrdila da oporabitelj više ne preuzima biootpad iz kućanstava, što je velika opasnost jer Čistoća građanima ne želi uzimati biootpad ako je pomiješan s bilo kojim drugim otpadom.

Reagirao Holding

Iz Uprave Zagrebačkog holdinga poručili su u utorak da njihova podružnica Čistoća nije prestala odvoziti biootpad koji građani odvajaju na kućnom pragu, već da to i dalje radi i nastavit će raditi, te su dodali kako su “neistinite i netočne tvrdnje gradskog zastupnika Renata Peteka oko načina prikupljanja biootpada na području Zagreba”.

U Zagrebačkom holdingu kažu da je biootpad, koji je kratkotrajno odložen u rolo kontejnerima na Servisno-operativnom centru podružnice Čistoća, naknadno zbrinut, a Čistoća nema manjak tehničkih kapaciteta ni ne miješa miješani komunalni otpad s biootpadom.


S obzirom na to da je u posljednje vrijeme na više mjesta preuzimanja biootpada utvrđeno kako se najvećim dijelom radi o miješanom komunalnom otpadu, radnici Čistoće takav otpad bili su prinuđeni skupljati i odlagati kao miješani komunalni otpad, no tu se radi o iznimkama, napominje Holding.


Komentari