Plenković: Razriješio sam ministra Banožića

Andrej Plenković (Foto: Damjan Tadic / CROPIX)

Ministar Mario Banožić teško je stradao u prometnoj nesreći kod Vinkovaca i odmah po primitku na Hitni prijem vinkovačke bolnice prebačen je na intenzivno liječenje. Ministar je vozio u lov te je tom prilikom navodno ušao u suprotan smjer i frontalno se zabio u kombi. Vozač drugog vozila je na mjestu preminuo.

Mario Banožić teško ozlijeđen, nalazi se u bolnici: U prometnoj nesreći poginula jedna osoba

Oko 15.30 sati očekuje se izjava premijera Andreja Plenkovića.

Iz bolnice su u subotu poslijepodne rekli da je ministar izvan životne te pri svijesti, ali ne potpuno. Ima ozljede mozga, prsnog koša, trbuha i ekstremiteta.

Ministar se ne sjeća događaja

Iz bolnice su rekli da nema naznaka unutarnjeg krvarenja te da će biti potreban zahvati mobilizacije ekstremiteta. Rečeno je i da se ministar ne sjeća događaja te da ne bi trebalo biti trajnih posljedica.


Očevici nesreće medijima su rekli da je ministar išao pretjecati kamion po magli te da je tako naletio na drugo vozilo. Prometni stručnjaci medijima su rekli da je to jedan od najopasnijih vrsta sudara te da će očevid utvrditi odgovornost.

Plenković: Razriješio sam ministra Banožića

“Želim ovim putem u svoje osobno ime, i u ime cijele Vlade izraziti sućut obitelji gospodina Šarića. Izražavamo žaljenje i zabrinutost za zdravstveno stanje ministra Banožića. Ja sam danas popodne razriješio ministra Banožića, državnog tajnika Zdravka Jakopa ovlastio sam da ministarstvo obrane može funkcionirati na najbolji mogući način. Više informacija nemamo”, rekao je na konferenciji za medije premijer Plenković.

DORH potvrdio: Do nesreće je došlo jer je Banožić pretjecao po magli

“Mi ćemo iznaći način da pomognemo obitelji stradalog”, poručio je premijer.

Na pitanje o informacijama da je ministar Banožić sinoć bio na slavlju te ima li nalaza krvi i urina premijer je odgovorio:

“Ne znam gdje je bio sinoć. Nemamo nikakvih informacija u tom smislu.”

 

Pošaljite svoje priče


Komentari