Što će biti sa Starom Vlaškom: Otkrili smo Tomaševićev plan za ovu pješačku zonu

Pješačka zona u Staroj Vlaškoj (Foto: Čitateljica)

U jeku lavine reakcija koje su uslijedile na otvaranje nove pješačke zone na križanju Masarykove i Preradovićeve ulice, neki su se Zagrepčani zapitali – a što je sa Starom Vlaškom.

Zagrepčanka šokirana stanjem ulice koja je trebala biti ponos: ‘Što se ovdje dogodilo’

Javila nam se tako jedna zabrinuta Zagrepčanka koja se pita ”što se dogodilo s uređenjem, zelenilom, bojama i umjetničkim djelima”. ”Koji je to tim Gradske čistoće tako dobro odradio svoj posao da su ostali samo tragovi nekadašnjeg uređenja kojim se gradonačelnik hvalio”, kaže ona uz fotografije ostataka boje na tlu u pješačkoj zoni.

Pješačka zona u Staroj Vlaškoj (Foto: Čitateljica)

Odgovor na njezino pitanje tražili smo od Grada Zagreba iz kojega su nam otkrili da će Stara Vlaška uskoro opet zasjati u svom puno sjaju.

Grad ima velike planove

”Pješačka zona Stara Vlaška zamišljena je kao mjesto mijene, svojevrsni poligon javnog prostora na otvorenom. Otvorenje je bilo popraćeno privremenim rješenjem s betonskim žardinjerama od recikliranog betona od obnove koje su imale namjeru odvratiti vozače od prolaska novom pješačkom zonom. Slijedi redizajn prostora do trajnog preuređenja za što će Grad vrlo skoro raspisati javni urbanističko-arhitektonski natječaj”, kažu iz Grada Zagreba.



Komentari