Šaketanje učenika i profesora zgrozilo ljude: ‘A roditelje može biti sram’

Srednjoškolci, ilustracija (Foto: Damjan Tadic/CROPIX)

I dalje se nižu reakcije na nedavni slučaj koji se dogodio u zagrebačkoj srednjoj školi. Pojavila se, podsjetimo, snimka na kojoj se fizički sukobljavaju profesor i učenik.

Novi detalji drame u zagrebačkoj školi: Profesor je bio rastrojen zbog teške obiteljske tragedije

Prema snimci, učenik je došao do profesora koji je sjedio za svojim stolom te mu je prišao vrlo blizu. Profesor ga je pokušao odmaknuti od sebe, no došlo je do tučnjave. U jednom trenutku profesor uzima neki predmet i njime udara učenika po glavi.

Kasnije se saznalo da je nastavnik već dulje vrijeme u rastrojenom stanju zbog teške životne situacije. Naime, u kraćem vremenskom periodu tragično je izgubio čak četiri osobe iz najuže obitelji.

Stali u obranu profesora

Riječ je, dakle, o jednom kompliciranom slučaju, profesor je u postupku dobivanja otkaza, a mnogi su reagirali na ovaj događaj na više načina.


Dosta naših čitatelja stalo je u obranu profesora. “Čovjek cijeli život posveti odgoju djece, radi za crkavicu i još da dopusti da ga sa 60 god balavci ismijavaju, guraju i ponižavaju. Bitno da svi jadni i nezaštićeni imaju mobitele na satu.

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Gadno će nam se svima obiti o glavu ovakvo žmirenje na neodgojenu mladež i ne, nisu mladi krivi, nego isključivo roditelji i sustav koji ih štiti i brani u ime njihovih “prava” bez obveza i odgovornosti”, piše jedna osoba.

Neki su istaknuli da bilo kakve obiteljske okolnosti ne smiju biti opravdanje za nasilje. “Profesor danas nije lako biti. Djeca su sve raspuštenija i neodgojenija. Sve to kreće iz kuće.

Medalja ima dvije strane

Ne odobravam nikakvo nasilje ali teška životna situacija nije opravdanje za ništa. Mi koji smo u Domovinskom ratu izgubili smo cijele obitelji, zar smo trebali postati masovni ubojice”, smatra jedna čitateljica.

Drama u zagrebačkoj srednjoj školi: Profesor udarao učenika po glavi, slijedi mu otkaz

“Medalja ima dvije strane, nikako nisam za nasilje ali vjerujem da je provokacija učinila svoje a pod pritiskom obiteljskih problema profesor je ‘izletio iz cipele'”, mišljenja je jedna osoba.

Mnogi su naši čitatelji uputili podršku profesoru. “Podrška profesoru a balavcima i njihovim roditeljima na dušu”, “Podrška profesoru! A roditelje može biti sram”, “Učenika treba izbaciti iz škole. A ostalim učenicima koji su provocirali profesora ukor pred isključenje”, pišu naši komentatori.

Osudili ponašanje djece

Našlo se još čitatelja koji su osudili ponašanje tinejdžera. “Kako to odgajamo djecu, nemaju prema nikome poštovanja. Civilizacija nam je kao da smo na početku”, smatra jedna osoba.

“Profesori su ljudi od mesa i krvi, nisu od kamena, ùčenici danas ne poštivaju nikoga živog i nije čudo da izbace profesore iz takta, koji žele napravit ljude od tih malaca”, još je jedna osoba na strani nastavnika.

Srednjoškolci, ilustracija
(Foto: Damjan Tadic/CROPIX)

Neki misle da su i drugi učenici trebali reagirati. “Ovo neka je sramota za cijeli razred. Trebali su učenika napasti zbog nedoličnog ponašanja jer su sigurno znali za patnje profesora, toliko o suosjećajnosti čovjeka u nevolji”, smatra jedna osoba.

‘Škola je također kriva’

“Ja ovdje vidim dva-tri delinkventa i dvadesetak drugih koji su u počinjenju kaznenog djela nečinjenja. Umjesto da izruguju čovjeka i stavljaju na internet, trebali su smiriti balavca od svog kolege pa do ovog ne bi ni došlo.

S druge strane, škola je isto kriva što čovjeka nije poslala na bolovanje znajući za njegovo stanje”, mišljenje je podijelila jedna čitateljica.

“Rastrojen! Bio bi i bez obiteljske tragedije. Ti mali gelipteri isprovociraju, da bi bili “heroji” dana. Podrška profesoru!”, piše jedna osoba.


Komentari