Otac djevojčice pregažene na Bundeku poslao poruku vozaču Hitne i otkrio kako je njegova kći: ‘Djeca nisu bila pijana’

Mjesto uz jezero Bundek gdje se dogodila nesreća (Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX)

Sedamnaestogodišnji mladić, kojega je u srijedu na Bundeku pregazio vozač Hitne pomoći, mnogo je bolje, no njegovo je stanje i dalje ozbiljno te liječenje nastavlja u KBC-u Zagreb, piše u petak HRT.

Dirljiva objava ‘hitnjaka’: Puna podrška našem kolegi vozaču kojeg se provlači po medijima zbog slučaja Bundek

Njegova prijateljica, 17-godišnja djevojka, smještena je u bolnici u Klaićevoj i mora na operaciju zjedlice. O tome što se događalo te večeri progovorio je otac ozlijeđene djevojčice, Davor Kovačević.

”Moram demantirati medije koji su zlonamjerno izvještavali i objavljivali na društvenim mrežama da su djeca koja su pomagala bila alkoholizirana. Tih troje tinejdžera su zatekli osnovnoškolku u alkoholnoj komi. Pomogli su joj, okrenuli je na bok i nazvali hitnu. Otišli su natrag na mjesto gdje su sjedjeli i to članu tima hitne pomoći objasnili. Bili su udaljeni 15 metara, na osvijetljenom mjestu uz pretpostavku da će vozač krenuti prema natrag, onako kako je došao na to mjesto”, priča Kovačević za HRT.

Ilustracija (Foto: Ranko Suvar / CROPIX)

Poslao je i poruku vozaču hitne pomoći kojemu poručuje da ga obitelj ne osuđuje. “Nadam se da ćemo uskoro biti u mogućnosti stupiti s njim u kontakt, i da ga ne osuđujemo”.

”Ona je rekla za početak da vozač nije kriv, a najviše je pogađa sama scena koju ponovno proživljava jer je gledala oživljavanje kolege, onako polomljena, i pokušavali su pomoći jedno drugome”, otkrio je.


Vozač Hitne pomoći u petak navečer nalazi se na drugom ispitivanju, a njegov odvjetnik Marin Ivanović poručio je da aktivno iznosi obranu.


Komentari