Objavio račun s otvorenja prvog McDonald’sa u Hrvatskoj: ‘Realno, pojeftinio je’

Foto: Reddit/Pixabay

Malo tko može zamisliti svakodnevnicu bez povremenog odlaska u McDonalds, ili kako ga mnogi zovu – Megić. Njihovi žuti “M” prepoznatljiv je u gotovo svim zemljama svijeta, pa tako i Hrvatskoj, no to nije oduvijek bilo tako.

‘NEKA MI SAMO ONDA OBJASNE…’ Hrvati zaratili zbog restorana brze hrane, traže odgovor na jedno pitanje!

McDonads danas ima 45 restorana u 17 hrvatskih gradova, a prvi u zemlji otvoren je 1996. godine, i to u Jurišićevoj ulici u Zagrebu. Redovi su se protezali od Trga burze, a svi su gorljivo čekali da probaju svoj prvi Big Mac, njihov prepoznatljiv sendvič.

Big Mac za 15 kuna

Jedna je osoba sačuvala suvenir od tog dana u veljači 1996., pa na Redditu objavila fotografiju računa. Bila je to narudžba broj 69, a kupljen je jedan Big Mac po cijeni od 15 kuna.

Foto: Reddit

Ovaj pomalo rijetki suvenir izazvao je oduševljenje i čuđenje korisnika društvene mreže, koji su se prisjetili kako je tada poslovao restoran, a usporedili su i cijene s današnjima.

Rijetki mu mogu odoljeti: Novi restoran omiljene franšize sada nudi mogućnost koju mnogi obožavaju


Rijetki mu mogu odoljeti: Novi restoran omiljene franšize sada nudi mogućnost koju mnogi obožavaju

“Službena stopa inflacije u razdoblju od veljače 1996. do danas iznosi 116%. Sada bi taj BigMac trebao koštati 32,40 kn, odnosno 4,30 €. Trenutačna stvarna cijena je 4,00 €. Dakle, realno je pojeftinio”, napisao je jedan korisnik.

Fodo: Pixabay

“E, ja sam bio na otvaranju, ali došao sam predvečer. Ispred ulaza je policija postavila one metalne ograde da koliko-toliko regulira okupljeno mnoštvo.

Unutra je bila gužva kao u tramvaju, trebalo mi je dobrih 5-10 minuta da se probijem do blagajne i obavim narudžbu, uzeo sam takeout i onda sam se probijao nazad prema izlazu s vrećicom koju sam nosio iznad glave”, prisjetio se drugi korisnik svog iskustva koje je danas, vjerujemo, svima posve normalno.


Komentari