Obećano, ispunjeno, od sada se možete prijaviti za proširenje vanjske terase na javnu površinu, evo što trebate priložiti

Foto: Ilustracija

Gradska skupština Grada Zagreba prihvatila je prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o mjerama za ublažavanje negativnih posljedica uzrokovanih koronavirusom COVID-19 na gospodarstvo Grada Zagreba koji je uputio gradonačelnik kako bi dopustio proširenje ugostiteljskih objekata, odnosno njihovih terasa na javnu površinu bez naknade.

Temeljem toga, započele su prijave za dopuštenje istoga, a prilikom prijave morate popuniti obrazac prijave na kojem odabrati možete, nogostup, parkiralište ili javnu zelenu površinu kao mjesto vaše buduće terase. Kako bi prijava bila potpuna, uz dokument prijave morate priložiti i upravnu pristojbu od 70 kuna, preciznu skicu tražene površine, izvod iz katastarskog plana s označenim mjestom gdje se postavlja terasa i mjestom gdje se nalazi poslovni prostor kao i fotografiju prostora na koji se terasa postavlja.

Svi ugostitelji zainteresirani za korištenje ove mjere, svoje zahtjeve mogu podnijeti gradskom upravnom tijelu nadležnom za komunalne poslove s krajnjim rokom prijave, 01. lipnja 2020.


Komentari