Noćna drama na zagorskoj cesti: ‘Dva puta mi je ugrozio život na putu prema ponoćki’

Noćna vožnja, ilustracija (Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX)

Nitko ne voli kad se u prometu susretne s vozačima koji im namjerno rade probleme, a jedan je muškarac s područja Zagorja na društvenim mrežama opisao iskustvo s vozačem koji ga je, barem kako tvrdi, svjesno ugrozio.

Zagrepčanin ostao zgrožen prizorom u kvartu: ‘Jesam li ja lud’

“Želio bih pozdraviti ‘savjesnog’ vozača Audia njemačkih registarskih oznaka koji je na brzoj cesti od Mokrica prema Zlatar Bistrici na Badnjak oko 23,40 sati svjesno dva puta ugrozio život meni i mojim najbližnjima prilikom odlaska na svetu misu u ponoć”, započinje muškarac priču koja je objavljena na stranici Policija zaustavlja-Krapinsko zagorska županija.

“Naime, dotični ‘gospodin auslander’ je dva puta svjesno počinio greške koje su opisane u članku 69. Zakona o sigurnosti prometa na cestama gdje je točno opisano što se treba učiniti i kako postupiti kada vas netko želi pretjecati.

‘Neka se liječi’

Dva puta je svjesno ubrzao svoje vozilo kada smo započeli pretjecanje, te nakon odustajanja pretjecanja i našeg vraćanja iza njega, naglo smanjivao brzinu sa 110-120 na 40 km/h.


Očito se tako vozi i po Njemačkoj ili je vozačka bila jeftina. Kako se u narodu zna reći, “bolest ne pita”. Ako je bolestan, neka se liječi i neka stavi svoju obitelj u taj Audi S8 što već vozi pa neka ugrožava njihov život a ne nečiji drugi”, stoji u objavi koja je prikupila hrpu komentara.

“To nastupaju 2 problema: Čovjeku se cijela njegova osobnost vrti oko tog krampa kaj vozi i uvrijeđen mu je ego kad je netko brži od njega, misli  misli da vozi svemirski brod. Ili je jednostavno mentalno ograničen”, piše jedna osboa.

“Dok me netko pretiče usporim, ovo je bilo svjesno ‘guzenje'”, “Tak se voze i vani, sam kaj tam koče i ispred kamiona”, “Kad auselender sa Argete žuri na odojka”, “Jugo Švaba kojemu je ispod časti da ga netko pretekne”, “Zakucal’ bi se u njega bez greske”, nižu se komentari.

Javio se i navodni vozač

Neki su vozaču iz objave dometnuli da nema što prigovarati kad je išao obavljati pretjecanje pri brzini većoj od 120 kilometara na sat na cesti gdje se ne smije toliko brzo voziti.

Zagrepčanka u strahu: ‘Sad nam je zvonio na vrata gospodin, mlađi, proćelav i s bradicom, kaže susjed je’

“Pa što ti žena rađala u autu pa ti bilo hitno pretjecati auto koji već vozi preko ograničenja”, pita jedna osoba. “Drugim riječima, htel si ga odrezati na 120? Ili nekaj krivo čitam? Znači, da bi tu radnju ti obavil’ na siguran način, po članku 73927272 trebal si imeti bar 140-150”, dometnula je druga.

Javio se i navodni vozač koji je optužio njega za protupropisno ponašanje. “Pozdrav, ja sam taj vozač kojem si ti trubio jučer i palio duga svijetla. Jer očito se tebi žurilo kad već pišeš to ovdje, ja sam se vozio po ograničenju , ugrožavao nisam nikog”, piše muškarac.


Komentari