Nikad skuplje voće i povrće: ‘Nigdje ne kupujemo, sretni smo da imamo za kruh, sramota’

Štand sa voćem i povrćem (Foto: Zagreb.info)

Cijene voća i povrća po zagrebačkim tržnicama i dalje obaraju sve rekorde, a uz ostale skupe životne troškove stvaraju svakodnevne frustracije među brojnim Zagrepčanima.

‘CIJENE KAO U NJEMAČKOJ’ Sve veći broj građana žali se na poskupljenja: ‘Živjeti u Zagrebu postala je privilegija’

I dok neki, koji si to još mogu priuštiti ne odustaju od kupnje namirnica kod svojih kumica na placu, mnogi građani sve manje kupuju po tržnicama, a sve češće u trgovačkim centrima. Čekaju akcije i kupuju uvezeno, neprovjereno i možda lošije kvalitete ne bi prošli cjenovno povoljnije.

Tim povodom smo u našoj Facebook anketi pitali građane gdje radije kupuju, na placu ili u trgovinama, a izdvojili smo neke od najzanimljivijih odgovora.

“Uvijek domaće, od provjerenih uzgajivača i opg-ova. Oni koji misle da je to sve isto i da su svi preprodavači, vjerojatno nisu nikad jeli domaće pa ni nisu u stanju prepoznati razliku. Razlika voća iz dućana i domaće uzgojenog je nebo i zemlja, i po okusu i kvaliteti”, pisali su neki od građana dok su se drugi odmah nadovezali.


“Od seljaka, dućan i otrove izbjegavam u širokom luku već godinama”, “Isključivo na tržnici, od poznate mi prodavačice koja sama uzgaja”, “Uvijek, zauvijek na tržnici, decenijama provjereno prirodno uzgojeno”, pisali su čitatelji, dok se drugi baš ne bi složili s njima.

Ponuda je dovoljna za obaviti kupnju (Foto: Zagreb.info)

“U trgovini, to se voće i povrće bar donekle kontrolira. Na placu je i ovako povrće sa zelene tržnice”, “U trgovini, znam otprilike iz kojih izvora dolazi voće, tržnice ne volim, previše mi je to gubitka vremena i ne volim tu atmosferu, a sada ih pogotovo zaobilaznim obzirom na bahatost i bezobrazluk s cijenama”, komentirali su građani.

“Tržnice odavno nemaju ništa sa svojih polja, samo uvozno. Radije kupim u trgovini i biram koliko mi treba, bez uvaljivanja previše trulog voća ili povrća. Da inspekcija provjeri sve opg-ovce, većina ne bi dobila cerifikat”, “U trgovini jer je jeftinije i jer sama biram, ne dobijem trulo kao na tržnici”, dodali su drugi.

‘BLAGO ONOME TKO MOŽE SAM TO RIJEŠITI’ Najdeblja nacija u EU ima brojne probleme: ‘Jeftinije me izađe burek u pekari nego da kuham’

“Nigdje, za koje novce da kupimo voće. Sretni smo da imamo za kruh, i na kruhu štedimo.
Mirovine su mizerne, da svi skupljamo boce za koricu kruha. Sramota”, “Gdje je jeftinije, s ovakvim penzijama nemamo baš puno izbora”, zaključili su neki od građana.


Komentari