I U JELKOVCU NIKNULA FONTANA: U POS-ovim stanovima teku potoci čim padne jača kiša (VIDEO)

Photo: Borna Filic/PIXSELL

Kiša je sinoć oprala Zagreb.

Čini se da su stanovnici Jelkovca i bez Bandićeve pomoći dobili vlastitu fontanu. Tako su barem napisali iznad videa na kojem se vide POS-ovi stanovi koji plivaju u vodi.

Video je snimila jedna od stanovnica kojoj očito nije drago plivanje po hodniku, a kome bi i bilo?

Ono što nas zanima jest kako je moguće da se ovakve situacije događaju u zgradama u koje su se ljudi počeli useljavati 2009. godine. Dakle POS-ovo naselje u Jelkovcu gotovo je definicija novogradnje, a stanovnici moraju po stanovima hodati s kišobranima kako nebi pokisli. Iako imaju krov nad glavom.

Podsjećamo za gradnju ovog naselja Grad je uložio gotovo tri milijarde kuna


Nekvalitetna gradnja

U studiji pod imenom “Novi Jelkovec ili Sopnica-Jelkovec kao primjer POS-ovog naselja“, izrađenoj kako bi se saznali prednosti i nedostali življenja u POS-ovim naseljima postoji točka naslovljena: “Negativni aspekti na koje upozoravaju stanari” i na prvom mjestu je upravo nekvalitetna izgradnja, a u dokumentu stoji:

Neprofesionalno i loše izvedeni radovi unutar stanova i zgrada. POS-ovi stanovi sve češće se vezuju uz nekvalitetnu gradnju na kojima su Grad i uključene građevinske tvrtke očito prakticirale štednju te žurile s rokovima. Stoga ne iznenađuju dobiveni rezultati o kvaliteti gradnje koje stanari posebno ističu. Navedeni problemi pojavljuju se u većem broju zgrada u naselju i predstavljaju zapreke s kojima se stanari moraju nositi i često intervenirati sami“.


Komentari