Majka zagrebačkog školarca dobila raspored, a onda i ‘slom živaca’: ‘Pa kad ćemo vidjeti djecu?’

OŠ Dragutuna Domjanića u Gajnicama (Foto: čitateljica)

Uoči početka nove školske godine i novog rasporeda za dijete koje kreće u treći razred OŠ Dragutina Domjanića u Gajnicama javila nam se jedna zabrinuta mama koja smatra da su uvjeti u školi zabrinjavajući.

Zagreb dobiva 10 novih vrtića: Poznato gdje će se graditi, najviše će ih niknuti u ovom dijelu grada

“Raspored koji je naveden za treće razrede sa sobom vuče jako puno problematike i pitanja. U popodnevnom turnusu, škola počinje u 15:15 i traje do 19:30 što je u redu ukoliko jedan od roditelja ne radi ili obitelji imaju na raspolaganju djedove i bake. No, ostalim roditeljima takav raspored zadaje jako puno problema oko same organizacije za sigurnost i dobrobit djece”, započela je svoju priču Zagrepčanka.

Raspored za treći razred OŠ Dragutina Domjanića (Foto: čitateljica)

Cijeli dan bez djece

Napominje kako bi po tome djeca od devet godina trebala ostati sama kod kuće do 15 sati, te bi se vratili kući oko 20 navečer.

“Kako je moguće da se napravi raspored gdje bi roditelji svoju djecu vidjeli tek u 20 sati navečer, te bi onda djeca zajedno s roditeljima trebala pisati zadaću i učiti do 23 sata. Isto tako, ovakvim rasporedom djeca se ne mogu baviti po dva tjedna u mjesecu izvannastavnim aktivnostima, za koje plaćamo punu cijenu”, objašnjava mama te dodaje.

“Ovakav raspored izaziva iznimnu zabrinutost. Kao da djeci nije dosta prelaska iz boravka u smjensku nastavu, sada im se dodatno na ovaj način remeti red i bioritam, a roditelji praktički ne vide svoju djecu cijeli dan”, istakla je ogorčena stanovnica zapadnog dijela grada.


Učenik piše zadaću, ilustrativna fotografija (Foto: Pixabay)

Sve je po pravilima

S druge strane, ravnateljica škole Karmen Hlad ističe kako je škola napravila sve po pravilima i u skladu sa svojim mogućnostima.

“Mi smo sve napravili sve kako treba i prema odobrenom ustroju za školsku godinu 2023./2024. napravljen je raspored rada koji će svakom učeniku omogućiti da ostvari maksimum odgojno obrazovnih ciljeva”, istače Karmen Hlad, ravnateljica OŠ Dragutina Domjanića u Gajnicama.

Inače, škola ima 1072 učenika podijeljenih u 46 razreda, koji polaze školu u tri smjene, jer je dugogodišnji problem nedostatak prostora.

‘MALI UČENIK NA ZEBRI IZMEĐU DVA AUTA!’ Roditelji hitno žele smiriti promet kod osnovne škole u Gajnicama: ‘Ovo je stvarni prikaz jutarnjeg kaosa’

“Ovu školu već godinama pohađa najveći broj djece po školskoj godini. U predizbornim obećanjima se govori sve i svašta, a u realnosti je uvijek problem oko zemljišta za izgradnju nove škole. No, kada se grade privatne zgrade, nikada nema problema sa dozvolama, pa se pitam, kako je to moguće”, zaključila je zabrinuta Zagrepčanka.


Komentari