HRVATSKA U NEVJERICI, OGLASILI SE I POLITIČARI: ‘Presuda je neprihvatljiva, očekujem da ju Žalbeno vijeće izmijeni’ (FOTO)

S

Odmah po završetku suđenja, Šešelj se latio društvenih mreža.

”Draga moja Kolinda spremi se, spremi. Uskoro ti dolazim u zvaničnu posjetu!”, napisao je Vojislav Šešelj netom nakon izricanja presude u Haagu. Naime, ubrzo nakon završetka presude u kojoj je Šešelj oslobođen optužbi po svim točkama optužnice, na Twitteru je prvu poruku uputio ni više ni manje nego hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović:

Twitter

”Svjetska javnost zaboravila je kakvu je nevolju prolazila Srbija, koliko je nedužnih Srba pobijeno. U BiH se vodio krvavi građanski rat u kojem je zapad stajao na strani naših protivnika, 1999. godine, bombardirali su Srbiju. To bombardiranje kao narod nikad nećemo zaboraviti. Prijatelji nam mogu biti samo oni koji nas nikada nisu bombardirali. Ideja velike Srbije snažna je bez mene i sa mnom. Ja sam dijelić doprinio svojim angažmanom. Ideja velike Srbije je besmrtna”, kazao je Šešelj u svom obraćanju nakon objavljene presude Haaškog suda.

Podsjetimo, presudu na Međunarodnom sudu za ratne zločine počinjene na području Jugoslavije “srpski vojvoda” dočekao je na slobodi te se društvenih mreža primio odmah po proglašenju presude, a njegovo oslobađanje komentirala je i Ruža Tomašić, ali i HDZ-ov Andrej Plenković.

”Izražavam žaljenje zbog presude Raspravnog vijeća Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju koje nije prepoznalo odgovornost Vojislava Šešelja za zločine tijekom agresije na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. Sažeto obrazloženje presude izloženo od predsjedavajućeg suca Antonettija bizarno je, pravno neutemeljeno, u suprotnosti s prijašnjim odlukama Suda u vezi sa zločinačkim karakterom projekta Velike Srbije, te u cijelosti pogrešno utvrđuje činjenično stanje. Osim temeljite analize cijele presude, bit će potrebno dobro proučiti i izdvojeno mišljenje sutkinje Lattanzi. Kao predsjednik Srpske radikalne stranke i četnički vojvoda, Šešelj je bio poticatelj i počinitelj najstrašnijih ratnih zločina u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i dijelovima Vojvodine, uključujući i masakr na Ovčari. Budući da je Šešelj optužen za najteže oblike zločina protiv čovječnosti te kršenje zakona i običaja ratovanja očekujem da će Haaško tužiteljstvo podnijeti žalbu protiv ovakve prvostupanjske presude. Nadam se da će Žalbeno vijeće u drugostupanjskom postupku donijeti razumniju i pravedniju presudu koja bi spriječila gubitak povjerenja u Međunarodni sud narušenoga već i puštanjem Šešelja na slobodu bez ikakvih uvjeta i ograničenja u studenome 2014. Ovakva nepravomoćna presuda Suda ugrožava povjerenje građana u kažnjavanje najodgovornih za najteže zločine protiv čovječnosti te predstavlja sekundarnu viktimizaciju svih žrtava poražene velikosrpske ideologije. Zbog svega toga, oslobađajuća nepravomoćna presuda Raspravnog vijeća je neprihvatljiva te očekujem da je Žalbeno vijeće izmijeni.”, poruka je ovog EU parlamentarca.


>>> Zvonimir Hodak: ‘Haaški sud je retardiran’

TOMAŠIĆ: ”Oslobađajuća presuda Vojislavu Šešelju uvreda je obiteljima žrtava i nova nepremostiva prepreka u odnosima između Hrvatske i Srbije. No, ovo je, prije svega, još jedna opomena svima nama kako je međunarodna pravda iluzorna i da svijetom vladaju interesi. Mi se za svoje interese ne borimo i presuda Šešelju to samo potvrđuje.”, napisala je ova EU parlamentarka.

Oslobađajuća presuda Vojislavu Šešelju uvreda je obiteljima žrtava i nova nepremostiva prepreka u odnosima između…

Posted by Ruža Tomašić on 31. ožujka 2016

VLADA RH: ”Presuda Vojislavu Šešelju je sramotna, pljuska žrtvama. U Vukovaru je počinio zlo, a nije pokazao žaljenje. Treba ponoviti da Haški tribunal nije prepoznao zločinački pothvat nad Hrvatskom. Dakle, fašistička politika Velike Srbije prolazi nekažnjeno!”, predsjednik Vlade Tihomir Orešković o presudi Šešelju.

Hrvatska u šoku: ‘Više bi dobio da je zapalio joint na Zrinjevcu’

Hrvatski građani su u nevjerici, evo kako komentiraju oslobađajuću presudu Vojislavu Šešelju.

 

Podsjetimo, prije točnu godinu dana ispred Palače pravde su se okupile pristaše SRS, kojima je Šešelj održao govor, a prisutne su i veoma jake policijske snage, prenosi B92. Šešelj je taj čin nazvao odgovorom hrvatskim državnim dužnosnicima koji ga, kako je naveo, već mjesec dana napadaju kao da su “udareni topuzom u glavu”.

seselj

“Upućujem poruku Hrvatskoj ustaškoj državi”, rekao je Šešelj i spalio zastavu pred novinarima, kojima je davao izjavu i nekoliko stotina pristaša, koji su ga tom prilikom bodrili. Hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP) uputilo je oštar prosvjed otpravnici poslova srbijanskog veleposlanstva u Hrvatskoj Bosi Prodanović, a hrvatski veleposlanik u Srbiji Gordan Markotić bit će pozvan na konzultacije u Zagreb, priopćeno je u srijedu iz MVEP-a u povodu izjava Vojislava Šešelja i njegovog paljenja hrvatske zastave u Beogradu.

Više o presudi Vojislavu Šešelju:

>>> ŠEŠELJ NAKON PRESUDE: ‘Možda sam mogao malo i dobiti da ne bjesne srpski neprijatelji’

>>> JE LI HAAG OVO VIDIO?!? Šešeljevo priznanje zapovjedne odgovornosti! (VIDEO)


Komentari