Hitna se oglasila o nesreći na Bundeku: ‘Vozilo je bilo novo, vozač nije bio pod utjecajem alkohola’

Mjesto uz jezero Bundek gdje se dogodila nesreća (Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX)

Nastavni je zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba izrazio žaljenje zbog događaja koji se na Bundeku zbio u srijedu, 21. lipnja.

Detalji o nesreći na Bundeku: Policija objavila što se točno dogodilo, mladić teško ozlijeđen

Podsjećamo, vozilo hitne pomoći udarilo je troje maloljetnika. Pri odlasku s intervencije, 62-godišnji vozač krenuo je preko travnate površine prema kolniku te pritom ozlijedio troje ljudi, od kojih je dvoje sjedilo na travi. Jedan do njih ležao je u neposrednoj blizini vozila hitne pomoći.

Iz Nastavnog zavoda uz žaljenje su izazili nadu za brz oporavak ozlijeđenih. Pojasnili su pritom kako je tim hitne pomoći na Bundek pozvan oko 21:30 sati, radi intervencije prema maloljetnoj ženskoj osobi zbog sumnje na intoksikaciju.

Nakon završetka intervencije, vozač je krenuo prema kolniku za izlaz te vozilom ozlijedio troje maloljetnika. Mladić je teško ozlijeđen, a maloljetnice lakše.

Mjesto uz jezero Bundek gdje se dogodila nesreća (Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Dvije ozlijeđene osobe prevezene su u Kliniku za dječje bolesti Zagreb, dok je jednom ozlijeđenom liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb.


Na mjestu događaja policija je obavila očevid i obavijesne razgovore s članovima tima hitne pomoći, što je službeno zabilježeno. Vozač je alkotestiran te nije vozio pod utjecajem, dok je vozilo kojim je upravljao bilo novo, nabavljeno prošle godine.

Tragedija u Novom Zagrebu: Biciklist nakon ponoći pao i preminuo na ulici

Iz Nastavnog zavoda također su napomenuli da je u srijedu sveukupno hitna pomoć zbrinula 16 maloljetnih pacijenta, od čega je sedam pacijenata prevezeno na daljnje liječenje u Kliniku za dječje bolesti Klaićeva, četiri pacijenta su prevezena u KBC Rebro, jedan pacijent je prevezen u Sestre milosrdnice, a četiri pacijenta su nakon zbrinjavanja otišla kući s roditeljima.


Komentari