(FOTO) ‘REKLI SU NAM DA SKINEMO KAPU S PETOKRAKOM’ Sandra šokirana naredbom policije: ‘Pa to je simbol mira i slobode’

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

U Kumrovcu poznatom kao rodnom mjestu Josipa Broza Tita, danas je proslava Dana mladosti. On se u Jugoslaviji obilježavao 25. svibnja, kad se zapravo slavio Titov rođendan.

(FOTO) ZASTAVE, ZNAČKE, UNIFORME… U Kumrovcu se odvija velika proslava: ‘Želimo privući što više mladih ljudi’

Mnogi jugonostalgičari iz raznih dijelova bivše Jugoslavije stigli su jutros u Kumrovec, gdje ih uz dobru zabavu očekuje i bogata gastronomska ponuda. Nakon službenog dijela, počela je zabava uz glazbene izvođače.

Među okupljenima isticali su se oni odjeveni u pionire, a mnogi nose kapice s peterokrakom zvijezdom i srpom i čekićem.

Jedna od njih je Sandra Džemaili koja je u Kumrovec stigla petu godinu zaredom, i to iz Bihaća. Policija ju je u više navrata zamolila da je skine, što je potvrdila za 24sata.


“Danas su nam govorili da moramo skinuti kape koje imaju petokraku”, kazala je, dodavši da je petokraka zvijezda simbol mira. “Petokraka je nešto što simbolizira mir, slobodu svih nas i ne čini nikakvo zlo, kao ni ova kapa koja ima razne ordene, koji govore upravo o miru, o zajedništvu, bratstvu i jedinstvu”, njen je stav.

“Oni su po nekom svom drugačijem shvaćanju govorili i oduzimali su nam dva puta, da ne nosimo kape, jer smatraju da ćemo nekoga uvrijediti i poniziti time, što je apsurdno”, tvrdi.

“Govorili su nam da ako ne budemo skinuli kape, da ćemo platiti novčanu kaznu”, otkrila je Sandra, koja je iz BiH stigla iz Udruženja antifašista iz Bihaća.


Komentari