DORH potvrdio: Do nesreće je došlo jer je Banožić pretjecao po magli

Očevid prometne nesreće u kojoj je sudjelovao Mario Banožić (Foto: Ivan Perić/CROPIX)

Biljana Luburić, zamjenica županijskog državnog odvjetnika potvrdila je da je jutrošnja teška nesreća nastala jer je ministar Mario Banožić na cesti pretjecao bez da je prethodno provjerio je li to moguće učiniti na siguran način, i to po magli.

Uskoro izjava premijera: Očitovat će se o nesreći u kojoj je sudjelovao ministar Banožić

U izjavi koju je dala za novinare rekla je da je vještak obavio svoje vještačenje te da su od ministra uzeti uzorci urina i krvi kako bi se utvrdilo je li bio pod utjecajem alkohola ili drugih supstanci.

Uskoro se očekuju rezultati uzoraka. Još uvijek nema podataka o kojoj se brzini radi, te će se i to naknadno utvrditi.

Obojica su bili vezani

Oba vozača koja su sudjelovala u nesreći bila su vezana, a policija je razgovarala i s vozačem kamiona koji je Banožić pretjecao, ali detalje razgovora Luburić nije htjela otkrivati.


Mario Banožić teško ozlijeđen, nalazi se u bolnici: U prometnoj nesreći poginula jedna osoba

Još se ne zna po kojem će se članku dizati kaznena prijava, već samo da trenutno postoje sumnje da se dogodila prometna nesreća u cestovnom prometu u kojoj je jedna osoba smrtno stradala.

Ministar je, podsjetimo, u teškom stanju. Ima ozljede prsnog koša, mozga i ekstremiteta. Odmah je po primitku prevezen u intenzivnu njegu. Vozač drugog vozila na mjestu je preminuo. Radi se o oženjenom čovjeku s dvoje djece koji je putovao na posao.

Pošaljite svoje priče


Komentari